Fudbal

Lev odabrao Njemce za EURO

Selektor Njemačke Joakim Lev objavio je širi spisak od 27 igrača koji će konkurisati za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sljedećeg mjeseca.
Lev odabrao Njemce za EURO
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni prvaci svijeta će se za prvu titulu prvaka Evrope od 1996. godine boriti sa samo jednim klasičnim centarforom.

Lev ima puno povjerenje na veterana Marija Gomesa koji je ove sezone prvi strijelac turskog šampionata sa 26 golova za Bešiktaš. Bivši napadač Štutgarta, Bajerna i Fiorentine je dao gol na posljednjih šest utakmica.

Ipak, on neće biti usamljen u napadu, jer će mu konstantnu podršku činiti bar dvojica polušpiceva, a opcije su Tomas Miler, Julijan Draksler, Leroj Sane i Lukas Podolski. 

Nemački mediji su pomalo iznenađeni i pozivom za veznog igrača Mančester Junajteda Bastijana Švajnštajgera, koji je povrijedio ligamente koljena na treningu reprezentacije 22. marta i od tada nije igrao. 

Na EURO 2016. koje je na programu od 10. juna do 10. jula Njemčka će igrati u Grupi C sa Ukrajinom (12. jun), Poljskom (16. jun) i Sjevernom Irskom (21. jun). 

Golmani: Manuel Nojer (Bajern Minhen), Mark-Andre Ter Štegen (Barselona),Bernd Leno (Bajer Leverkuzen). 

Odbrana: Škodran Mustafi (Valensija), Jonas Hektor (Keln), Benedikt Hevedes(Šalke), Mats Humels (Borusija Dortmund), Emre Džan (Liverpul), Sebastijan Rudi(Hofenhajm), Džerom Boateng (Bajern Minhen), Antonio Ridiger (Roma). 

Sredina: Sami Kedira (Juventus), Bastijan Švanštajger (Mančester Junajted), Mesut Ezil (Arsenal), Andre Šurle (Volfzubrg), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Karim Belerabi (Bajern Leverkuzen), Toni Kros (Real Madrid), Mario Gece (Bajern Minhen), Julijan Brant (Bajer Leverkuzen), Julijan Fajgl (Borusija Dortmund),Džošua Kimih (Bajern Minhen) 

Napad: Julijan Draksler (Volfzburg), Mario Gomes (Bešiktaš), Lukas Podolski(Galatasaraj), Leroj Sane (Šalke), Tomas Miler (Bajern Minhen).

Portal Analitika