Politika

Osnivačka Skupština Crnogorske panevropske unije

Osnivačka Skupština Crnogorske panevropske unije biće održana u hotelu “Podgorica“ 17. maja sa početkom u 19 sati.
Osnivačka Skupština Crnogorske panevropske unije
Portal AnalitikaIzvor

Kao članovi, na Skupštini će učestvovati i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice “Dux Croatorum“, koji su javnosti već poznati kao organizatori brojnih kulturnih događaja hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori.

Ciljevi crnogorskog ogranka Panevropske unije su rad na kulturnoj, duhovnoj, privrednoj, pravnoj, političkoj obnovi i prezentaciji i unaprjeđenju Crne Gore, kao i razvijanje saradnje sa zemljama EU i ostalim državama.

Takođe će se raditi na naučnom, tehnološkom i privrednom razvoju Crne Gore u skladu sa evropskim standardima i dostignućima.

Mir, razvoj i prosperitet Crne Gore u svakoj oblasti su takođe bitni elementi za očuvanje međunacionalnog sklada.

Saradnja sa crnogorskim državljanima širom Evrope doprinijeće boljem uključivanju Crne Gore, zalaganju za promovisanje izdavačke djelatnost, koncerata, konferencija, kulturnog, istraživačkog i humanitarnog rada, kao i sličnih projekata koji predstavljaju put kojim će Crnogorska panevropska unija, kao najstariji međunarodni pokret za povezivanje svih evropskih država, u okviru kojeg je nastala izvorna ideja ujedinjene Evrope još davne 1922., ići boljitku kulturne i duhovne obnove u Crnoj Gori.

Panevropska unija danas ima svoje organizacije u: Albaniji, Andori, Austriji, Belgiji, BiH, Bugarskoj, Češkoj, Engleskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji, Kosovu, Letoniji, Luksemburgu, Mađarskoj, Makedoniji, Njemačkoj, Rumuniji, San Marinu, Slovačkoj, Španiji, Srbiji, Švedskoj i Švajcarskoj.

Portal Analitika