Zanimljivosti

Prestankom redovnog seksa dolazi do sledećih posljedica

Opšte je poznato da redovan seks i zdrav seksualni život imaju pozitivan uticaj na zdravlje. Ali, da li ste znali da nedostatak seksa zapravo može loše da utiče na zdravlje?
Prestankom redovnog seksa dolazi do sledećih posljedica
Portal AnalitikaIzvor

Nepostojanje redovnog (ili nikakvog) seksualnog života utiče na osobu i fizički, ali i psihički. Manja kontrola bešike, depresija i erektilna disfunkcija samo su neke od nuspojava neredovnog seksa.

Sudeći prema većini istraživanja u ovoj oblasti, osobe koje imaju seks dva do tri puta nedjeljno čine dobru stvar za svoje psihofizičko zdravlje, uključujući poboljšanje raspoloženja, sniženje krvnog pritiska, poboljšanje imuniteta, smanjenje stresa i poboljšanje odnosa u vezi.

Neke od negativnih posljedica neredovnog seksa su:

Slabija aktivnost mozga. Naučnici su otkrili kako redovan seks dovodi do boljih sposobnosti učenja i memorije.

Erektilna disfunkcija. Muškarci koji imaju neredovan seks imaju dva puta veću šansu da imaju problema s erektilnom disfunkcijom od onih koji seks imaju jednom nedjeljno ili češće.

Negativan uticaj na samopuzdanje. Nedostatak seksa u vezi može da smanji samopouzdanje, stvori osjećanje krivice i smanji u krvi nivo oksitocina i drugih hormona "povezanosti".

Smanjena lubrikacija i kontrola bešike i pojava urinarne inkontinencije.

Portal Analitika