Crna hronika

Policija u Nikšiću rasvijetlila tešku krađu u „Onogoštu“

Službenici Uprave policije MUP-a - Centra bezbjednosti Nikšić su u roku od jednog dana od prijave rasvijetlili tešku krađu počinjenu u hotelu ,,Onogošt“ u Nikšiću, u kojoj su otuđene dvije umjetničke slike vrijedne 30.000 eura, i identifikovali tri lica osumnjičena za ovo krivično djelo. Policijski službenici su pronašli i vlasniku vratili otuđene slike, navodi se u saopštenju UP dostavljenom Portalu Analitika.
Policija u Nikšiću rasvijetlila tešku krađu u „Onogoštu“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, D.R. (26), I.R. (18) i I.M. (18) iz Nikšića su, kako se sumnja, u noći između 13. i 14. maja 2016. godine, provalili u unutrašnjost hotela ,,Onogošt“, odakle su otuđili dvije umjetničke slike vrijedne 30.000 eura, a koje su u vlasništvu firme „Comp Comerce“ iz Nikšića koja je vlasnik imovine hotela „Onogošt“.

Događaj je prijavljen CB Nikšić 14. maja. Službenici CB Nikšić su odmah postupili po prijavi i preduzeli mjere i radnje koje su u veoma kratkom roku, dakle sjutradan, 15. maja, dovele do identifikovanja osumnjičenih.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću je kvalifikovao događaj kao krivično djelo teška krađa i naložio da se protiv D.R, I.R. i I.M. podnese krivična prijava u redovnom postuku, a zbog osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo.

Policijski službenici CB Nikšić su otuđene umjetničke slike pronašli i vratili ih vlasniku.

Portal Analitika