Abiznis

Studenti počeli praksu u okviru AmCham Program stažiranja

U Programu stažiranja Američke privredne komore u Crnoj Gori ove godine učestvuje 27 studenata završne godine studija, koji će obaviti tromjesečnu praksu u nekoj od 15 kompanija članica. Program stažiranja trajaće do 11. jula 2016. godine.
Studenti počeli praksu u okviru AmCham Program stažiranja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dr Marko Miročević, izvršni direktor AmCham Montenegro: „AmCham Program stažiranja pruža studentima priliku da steknu vrijedno iskustvo u radu u privatnom sektoru, neposredno prije sticanja diplome. Vjerujem da je ovaj Program u skladu sa svjetskim standardima, budući da u većini razvijenih zemalja upravo putem ovakvih praksi studenti imaju priliku da ostvare prve poslovne kontakte.“

Program stažiranja omogućava studentima da završe praksu u kompaniji članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome. Pravo na učešće u Programu imali su studenti sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Mediteran. Ove godine primljeni su studenti sa sledećih studijskih programa ekonomija, marketing, pravo, energetika i automatika, elektronika, telekomunikacije i računari, informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam i političke nauke. 

Kompanije – članice AmCham Montenegro, koje su učestvovale u ovogodišnjem Programu stažiranja su:  Daily Press Vijesti, Deloitte, Crnogorski Telekom, Represent Communications, Kingscliffe Distribution Montenegro - DHL, Telemont, Univerzitet Mediteran, Čikom, Stratex Development, Gintasmont - Hotel RAMADA, Hotel Regent Porto Montenegro, McCann Podgorica, Telenor, Societe Generale Montenegro, Erste banka i AmCham kancelarija. Pored pomenutih članica, kompanija Business Art, koja je u procesu pristupanja članstvu AmCham-a, je takođe primila jednog studenta na praksu.

AmCham Program stažiranja sprovodi se šestu godinu za redom, a od 2011. godine do danas, u Programu je učestvovalo više od 100 studenata.

Portal Analitika