Muzika

Završen drugi „City Groove“: Rokenrol uporniji od kiše!

Tačku na drugo izdanje muzičkog festivala „City Groove“ stavili su popularni rokeri, grupa „Partibrejkers“, koji su na Stadionu malih sportova premijerno izveli neke od numera sa posljednjeg studijskog albuma „Sirotinjsko carstvo“.
Završen drugi „City Groove“: Rokenrol uporniji od kiše!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ni činjenica da je posljednje festivalske večeri ulaz na svirku bio slobodan, nije uticala da publika dođe u većem broju i podrži izvođače koji su to svakako zaslužili.

cgroove

Treće veče festivala otvorio je crnogorski kantautor, Vanja Radovanović, sa svojim bendom „VIII2“, koji je tokom pomenutog nastupa predstavio numere sa najnovijeg albuma „Svi životi moji“, a premijerno je uživo izveo pjesmu „Reci DA“.

vanja

Nakon njih, poslije kraće pauze, na binu se popeo devetočlani bend iz Srbije, „Ničim izazvan“, uz čije laganije ritmove i prepoznatljiv zvuk je plesala prisutna publika. Plato stadiona se punio i posjetioci su uživali uz hitove kao što su: „Glupost“, „Trideset“, „Beskućnik“, Glas i mnoge druge. Oni su obećali da će uskoro opet doći u Podgoricu.

nicim

Nastup „Partibrejkersa“, koji su svi sa nestrpljenjem očekivali, uslijedio je oko pola sata prije ponoći. Popularni Cane je pozdravio prisutnu „braću“ usklikom: „Hristos Voskrese“, na što mu je ona uzvratila vriskom i ovacijama i rokenrol žurka je mogla da počne. Ređale su se pjesme sa posljednjeg albuma, u kombinaciji sa starim hitovima kao što su: „Rođen loš“, „Hipnotisana gomila“, „Ona sve zna“, „Hiljadu godina“... Čak ni kiša koja je u jednom trenutku prijetila da pokvari sjanu svirku, nije uspjela da rastjera one najupornije koji su pokisli skakali i pjevali sa Canetom u glas. 

cane1

Posjetioci ovogodišnjeg izdanja „City Groove“ tokom prethodne tri večeri uživali su u savršenoj produkciji, zvuku i vizuelnim efektima, dok oni koji su ga propustili, zaista, imaju za čime da žale.

groove2

Ana Popović

Foto: Čedomir Marković; City Groove Facebook

Portal Analitika