Ostalo

VN ŠPANIJE: Senzacionalan trijumf Ferstapena!

Osamnaestogodišnji Holanđanin Maks Ferstapen napravio je veliko iznenađenje pobijedivši na petoj trci F1 sezone, Velikoj nagradi Španije!
VN ŠPANIJE: Senzacionalan trijumf Ferstapena!
Portal AnalitikaIzvor

Ferstapen je prije nekoliko dana dobio šansu da prvi put vozi Red Bul nakon incidenta Danila Kvjata u Sočiju, te iskoristio haos sa starta trke na Katalunji đe su se već u trećoj krivini sudarila dva Mercedesa.

Britanac je počeo sa pol pozicije, Rozberg ga je odmah pretekao, a Hamilton nije želio da se preda, izašao je sa staze i onda ’pokupio’ timskog kolegu. To su iskoristili vozači Red Bula Danijel Rikardo i Ferstapen i preuzeli prva dva mjesta na stazi, a pratila su ih dva Ferarija, Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel. 

U narednih 66 krugova vodila se žestoka borba dva tima, da bi na kraju taktičku ali i veoma vještu pobjedu izvojevao Ferstapen te postao najmlađi pobjednik u istoriji šampionata, i prvi Holanđanin. 

Drugo mjesto zauzeo je Raikonen koji je 15-ak krugova bezuspješno disao za vratom mladom rivalu, a na podijum se popeo i njegov timski kolega Sebastijan Fetel, koji je odolio pritisku drugog RB Rikarda, koji je nažalost zbog gume morao da odustene od trke pred posljednji krug.

Portal Analitika