Politika

SD: Krivokapić zarad funkcije žrtvuje zavidan ugled parlamenta

Socijaldemokrate Crne Gore su jednoglasno na sjednici Glavnog odbora izborom Centralnog i Operativnog izbornog štaba i formalno započeli kampanju za parlamentarne izbore. Za predsjednika Centralnog izbornog štaba je izabran predsjednik Ivan Brajović, a Operativnog izbornog štaba potpredsjednik Damir Šehović, dok će njegov zamjenik biti generalni sekretar Danilo Mirotić.
SD: Krivokapić zarad funkcije žrtvuje zavidan ugled parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

Glavni odbor je najoštrije osudio skandalozno, nedemokratsko i necivilizovano ponašanje pojedinih poslanika u državnom parlamentu, koji su po unaprijed osmišljenom scenariju, zajedno sa odlazećim predsjednikom Parlamenta, po ko zna koji put u posljednje vrijeme, kroz ugrožavanje vitalnih institucija sistema i degradiranje dostignutih demokratskih standarda ponašanja, još jednom neuspješno pokušali da destabilizuju Crnu Goru.

Organizovano ugrožavanje i unižavanje Parlamenta u proteklih pola godine pokazuju sklonost njegovog trenutnog predsjednika da zarad vještackog održavanja na toj poziciji žrtvuje zavidan ugled institucije, koji je stekla zahvaljujući mukotrpnom višegodišnjem zalaganju velikog broja političkih subjekata.

Veliki broj zakona i drugih odluka, značajnih za unapređenje kvaliteta života svih građana, koji stoje bez obrazloženja u fijokama predsjednika Parlamenta, i političko koketiranje sa onima koji su nasilno s ulice pokušali da "osvoje" crnogorski parlament, i koji su u jedan od stubova demokratije uz njegovu saglasnost uveli pripadnike sedmog bataljona, ukazuju na neophodnost oslobađanja zakonodavnog doma od tiranije jednog čovjeka i njegovih koalicionih partnera iz Kolašina.

Zbog navedenih razloga, ali i stvaranja većeg povjerenja u izborni proces, Socijaldemokrate i dalje daju šansu potpisanom Sporazumu o slobodnim i fer izborima, uz očekivanje da se započeta sjednica Parlamenta završi u narednoj nedjelji. U suprotnom, u cilju zaustavljanja daljeg osmišljenog urušavanja demokratskog i razvojnog puta Crne Gore, Socijaldemokrate smatraju da treba raspustiti Parlament i raspisati izbore.

Glavni odbor je odao priznanje Socijaldemokratama Tivta na ostvarenom izvanrednom izbornom rezultatu u tom gradu, zahvaljujući kojem su postale druga najjača partija u Tivtu, što je najbolja potvrda kvaliteta programa i ljudi koji ga reprezentuju, ali i garant dugoročne pozicioniranosti Socijaldemokrata Crne Gore kao jednog od najozbiljnijih aktera na crnogorskoj političkoj sceni.

Portal Analitika