Crna hronika

SUTOMORE: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Asanovića

U višednevnoj tajnoj akciji nazvanoj „Švedska 2016“, kojom je rukovodio načelnik krim-policije CB Bar Ekan Jasavić, inspektori barske policije u saradnji sa kolegama iz Interpola lišili su slobode dvojicu državljana Švedske. Za njima policija te zemlje traga zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Gasa Asanovića ovog ponedjeljka u Helsingborgu.
SUTOMORE: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Asanovića
Portal AnalitikaIzvor

U Sutomoru su sinoć oko 20 sati uhapšeni braća Simon, rođen 1997. godine, i Valentin Tilpson, rođen 1993. godine, koji su, sumnja se, nakon ubistva utočište pronašli u Baru i u Sutomoru. Oni su 11. maja ušli u Crnu Goru letom iz Beograda. U jednom od apartmana u Sutomoru prilikom hapšenja, kod njih su pronađeni bodeži. Takođe je lišen slobode i švedski državljanin čiji se identitet provjerava, a koji potiče sa prostora Balkana.

Ova lica su u CB Bar, a nakon kriminalističke obrade, biće privedena istražnom sudiji Višeg suda Podgorica zbog određivanja deportacionog pritvora.

U posljednjih godinu i po dana, ovo je četvrto hapšenje koje inspektori barske policije sprovode u saradnji sa Interpolom, po zamolnicama nacionalnih policija. (Jedro)

Portal Analitika