Politika

Socijaldemokrate: Ravnopravna zastupljenost žena je imperativ

Druga po redu sjednica Glavnog odbora Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore održana je 14. maja 2016. godine u Podgorici.
Socijaldemokrate: Ravnopravna zastupljenost žena je imperativ
Portal AnalitikaIzvor

Između ostalih, jedna od tema sjednice bila je prezentovanje i analiza izvještaja o   realizovanim aktivnostima svakog odbora pojedinačno. Prema riječima predsjednice Foruma žena SD-a Radojke Koprivice, sve dosadašnje aktivnosti su bile jako uspješne i pokazale da žene  imaju vrlo značajnu ulogu u društveno-političkom životu, bilo da se radi o lokalnom ili državnom nivou.

"Žene su nezaobilazan faktor u djelovanju Socijaldemokrata Crne Gore i vrlo ozbiljno i posvećeno djeluju u skladu sa socijaldemokratskom idejom. Jedan od pokazatelja je i odbornička lista Socijaldemokrata na nedavno završenim lokalnim izborima u Tivtu, na kojoj se našlo 45% žena. Ponosne smo što je za SD jedan od imperativa ravnopravna zastupljenost žena" - istakla je Koprivica.

Na sjednici je bilo riječi i o planovima za naredni period, gdje već postoje inicijative i predlozi  za pojedine aktivnosti koje se namjeravaju sprovesti. Takođe, dogovoreno je i da će ubuduće biti utvrđen plan medijskog izvještavanja o svim aktivnostima Foruma žena SD-a.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik SD-a Ivan Brajović, koji je podsjetio na izuzetan doprinos koji su žene Socijaldemokrate  dale i tokom predizborne  kampanje  u Tivtu, te naglasio da će u SD - u nastaviti da jačaju i unapređuju ulogu žene u politici.

 

Portal Analitika