Svijet

Erdogan udaje ćerku, kum Davutoglu

Sumeje Erdogan, mlađa kćerka turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, udaće se danas za biznismena iz vojne industrije Selčuka Bajraktara, a očekuje se da će joj na vjenčanju kum biti turski premijer Ahmet Davutoglu, javljaju turski mediji.
Erdogan udaje ćerku, kum Davutoglu
Portal AnalitikaIzvor

Vjenčanje, na kojem će biti 6.000 gostiju, održaće se u Istanbulu, dodaju mediji ističući da će kum sa mladoženjine strane biti načelnik generalštaba turske vojske Hulusi Akar.

Na fotografijama, koje su objavili turski mediji, vidi se Sumeje Erdogan (30) kako sjedi na prednjem sjedištu svadbenog automobila noseći maramu na glavi, prenio je AFP.

Pojedine ulice u Istanbulu su zatvorene za saobraćaj, a oko prostora, u kojem će biti održano vjenčanje u predgrađu Kučukčekmendže, na evropskoj strani Istanbula, biće postavljene dodatne barijere.

Davutogluov dolazak na vjenčanje mogao bi da odbaci tvrdnje o njegovom sukobu sa turskim predsjednikom, ocjenjuju turski mediji.

On je prošle nedjelje najavio da će se povući sa mjesta premijera i lidera vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) na kongresu, koji će biti održan kasnije ovog mjeseca.

Vjeruje se da je Davutoglu, dodaju mediji, natjeran da napusti mesto predsjednika vlade zbog čestih neslaganja sa Erdoganom.

RTCG

Portal Analitika