Politika

Medojević: Konjević da obavjesti javnost o saznanjima u vezi protesta 24. oktobra

Imajuci u vidu da se radilo o suspendovanju zakona i Ustava ove zemlje i brutalnom teroru nad mirnim demonstrantima koji nijesu ugrozavali policiju, niti su pokušavali da uđu u Skupštinu, pozivam bivšeg Ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, da javnost odmah obavjesti o svojim saznanjima u vezi dešavanja od 24.10. prošle godine, saopštio je član predsjedništva DF-a i lider PzP-a Nebojša Medojević.
Medojević: Konjević da obavjesti javnost o saznanjima u vezi protesta 24. oktobra
Portal AnalitikaIzvor

- DF je vise puta upozoravao da je lopovski rezim pripremao krvoproliće za 24.10. prošle godine i da je za taj pakleni plan bio angazovan veliki broj bezbjednosno  interesantnih lica iz podzemlja, koji su bili sastavni dio rezimskih snaga. Pored naoružanih opasnih kriminalaca predvođenih visokim operativcima za specijalne operacije ANB, ,i šefovima kriminalnoh bandi, stacionaranih u Hotelu Podgorica, bila je ubačena i posebna grupa huligana sa fantomkama i palicama sa zadatkom da gadjaju policiju ispred Skipštine, kako bi, tako pokrenuli policijski teror, trovanje i lov na ljude. Združenim snagama policije, SAJ,ANB, kriminalaca i huligana komandovano je, suprotno zakonu i pravilima službi, od strane neovlašćenih lica - rekao je Medojević u saopštenju dostavljenom medijima.

On je istakao da imajuci u vidu da se radilo o suspendovanju zakona i Ustava ove zemlje i brutalnom teroru nad mirnim demonstrantima koji nijesu ugrozavali policiju, niti su pokušavali da uđu u Skupštinu, pozivam bivšeg Ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, da javnost odmah obavjesti o svojim saznanjima u vezi dešavanja od 24.10. prošle godine.

- Tako bi makar djelimično oprao veliku ljagu koju nosi kao Ministar koji je potpisao upotrebu bojnih otrova, gumenih metaka i šok bombi protiv mirnog naroda, koji je tražio fer i slobodne izbore, i tako branio suverenost i demokratiju kao temeljne vrijednosti društva i države Crne Gore. Kad , ako ne sad, kada su pale sve maske i kada je svima jasno da su Djukanović, DPS i bolesni sistem koji su stvorili na korupciji, pljački i kriminalu, najveća opasnost za vitalne nacionalne interese drzave Crne Gore. Kakvo se povjerenje može uspostaviti sa Djukanovićem i njegovom kriminalnom organizacijom? Samo na štetu države i gradjana - rekao Medojević.

On je naveo da istina o zločinačkom poduhvatu šefa režima, SAJ, ANB i mafije, i o njihovom teroru nad mirnim demonstrantima od 24.10,  mogla bi biti početak otvaranja procesa povjerenja i pobjeda sazrele svijesti kod prodemokratskih političara, da je smjena režima i demontiranje monstruoznih mehanizama bolesnog sistema, koji je stvaran 27 godina, jedini ispravni put ka političkom, demokratskom, moralnom oporavku teško oboljelog društva koje aktuelni režim uvodi u agoniju.

- Zato je patriotska, demokratska, ali iznad svega , ljudska obaveza Konjevića i Krivokapića da javno saopšte sva saznanja o državnom udaru i teroru od 24.10. Neodrživa je pozicija da Konjević I Krivokapić i dalje ćute i kriju istinu o događaima od 24.10, i da ulaze u tzv Vladu povjerenja sa Djukanovićem. To je doprinos konsolidaciji haosa, mraka, terora, vladavine mafije i saučesništvo u velikom zločinu protiv naroda i države Crne Gore - poručio je Medojević.

Portal Analitika