Muzika

Zoran Kostić Cane: Rock and roll je prirodna pojava na ovim prostorima

Želim samo da pozovem mlade iz Podgorice i one koji više nisu mladi, koji su moje godište, da dođu svi, da se okupimo malo, da zaboravimo na ove tegobe života, da promenimo misao i emociju, da budemo svi zajedno, da nam bude lepo... Dođite dragi ljudi, braćo i sestre, da se veselimo dok možemo. Još malo, pa nestalo, poručio je Cane.
Zoran Kostić Cane: Rock and roll je prirodna pojava na ovim prostorima
Portal AnalitikaIzvor

Uoči nedjeljnog nastupa kultnog beogradskog sastava Partibrejkers u Podgorici, na kojem će promovisati album "Sirotinjsko carstvo", razgovarali smo sa frontmenom Zoranom Kostićem Canetom

Dvočasovni koncert Partibrejkersa održaće se u nedjelju 15. maja, na Stadionu malih sportova. Partibrejkers će svojim nastupom zatvoriti "City groove" festival.  

1405cane1ANALITIKA: U nedjelju ćete promovisati album "Sirotinjsko carstvo". Da li se može reći da je riječ o tipičnom Partibrejkers albumu i šta biste apostrofirali vezano za novi album?

CANE: Dobar, naš album. Nije među najboljima. Možda je u nekom tekstualnom fazonu otišao korak napred, u direktnosti pitanja o svetu u kome živimo, ali to je naša ploča, kakvu se mi uvek trudimo da dajemo, bez zaostatka. Sve ono što sad možemo ne ostavljamo za sutra. Ali, inače koncert je uvek the best of- sve što smo do sada uradili evo izvolte, sve što smo do sada uradili daćemo vama, a vi se sladite. To je to.

ANALITIKA: Fanovima je sigurno bilo drago što se ne naplaćuje ulaznica za vaš koncert. Možete li nam pojasniti o kakvom se dogovoru sa organizatorom radi?

CANE: Ne znam. Nisam upućen u te stvari. Pitajte organizatora.

14canepartibrejkersANALITIKA: Kako biste okarakterisali aktuelnu rock and roll scenu u Srbiji, i šire u regionu ako pratite?

CANE: Ne pratim, mene to ne zanima. Ne mogu ja sad da se umuvavam, stvari idu svojim tokom. Ono što mogu da vidim u Beogradu i sve to, zato što smo okrenuti ka BIGZ-u, mi i ovaj drugi bend Škrtice, tamo smo sve vreme- veliki je protok ljudi, razmenjuju ideje na najkorisniji način, prave svoje sastave... Jaka je scena, rock and roll je prirodna pojava na ovim prostorima.

ANALITIKA: Šta biste poručili klincima koji razmišljaju da kupe neki instrument i uđu u ovu priču?

CANE: Verujte u ono što radite. Život će vas iskušavati na putu ostvarenja vaših snova i želja. Kakve su vam želje videćete u trenutku kad vreme počne da vas menja. Hoću samo da kažem: izdržite, to je velika avantura. Ako stvarno imate pravi motiv, znači istina i ljubav, pošto nema lepše stvari od muzike koju je Bog dao ljudima. Znači, izdržite- ako ste krenuli u to zbog devojaka ili socijalnog statusa, onda bolje se zaposlite u nekom državnom gubitašu.

ANALITIKA: Znam da svaki put kad dođete u Crnu Goru posjetite  manastir Ostrog. U određenim krugovima kruži anegdota da ste jednom prilikom pitali igumana "da li može da učini nešto sa njegove strane" da se pomogne fudbalskom i košarkaškom klubu Partizan?

CANE: Ne bih ja igumana baš tako pitao. Bio je jedan brat sa nama, ja kažem "e pope, pojačaj ti molitve". Ali mislim, mnoge stvari koje sam ja reko, a naročite one koje nisam reko, ili ne na taj način, se prepričavaju. Ja tu ne mogu ništa. Ja sam već, ako smem da budem neskroman, u rangu Ero s onoga sveta. Šta mogu- kakav narod, eto im i pevači.

Želim samo da pozovem mlade iz Podgorice i one koji više nisu mladi, koji su moje godište, da dođu svi, da se okupimo malo, da zaboravimo na ove tegobe života, da promenimo misao i emociju, da budemo svi zajedno, da nam bude lepo... Dođite dragi ljudi, braćo i sestre, da se veselimo dok možemo. Još malo, pa nestalo.   

Siniša GORANOVIĆ

Foto: novosti.rs/blic.rs/Stanislav Milojković

Portal Analitika