Košarka

Fener nakon produžetka do finala Eurolige

Ekipa Fenerbahčea plasirala se u finale fajnal-fora Eurolige u Berlinu, pošto je poslije drame i produžetka savladala Laboral Kuču – 88:77. U prvom polufinalnom paru, moskovski CSKA je bez većih problema porazio Lokomotivu Kubanj 88:81 izborivši šesto finale elitnog takmičenja u posljednjoj deceniji.
Fener nakon produžetka do finala Eurolige
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Željka Obradovića bila je praktično klinički mrtva, nekoliko minuta prije kraja gubila je sedam razlike (66:59), a onda se pojavio Luiđi Datome i dao joj vještačko disanje koje je značilo bukvalno sve u tim trenucima.

A kada je stao Datome, u produžetku je odgovornost preuzeo u većem dijelu regularnog toka prosječni Bogdan Bogdanović. Nekadašnji košarkaš Partizana je u dodatnih pet minuta ubacio čak devet poena, uhvatio nekoliko izuzetno važnih skokova i trasirao put ka pobjedi Fenerbahčea.

Bogdanović je utakmicu završio sa 18 poena, Datome je ubacion tri manje, dok su po 14 poena za Fenerbahče dodali Jan Veseli i Ekpe Judo. Burusis je postigao 22 poena, dok je Adams utakmicu završio sa 19 poena. Jaka Blažič ubacio je pet, a Davis Bertans dva poena za Laboral.

Portal Analitika