Društvo

Refestikon: Žurić uručio Zlatnog zmaja Filipu Davidu

Na svečanoj manifestaciji Četvrtog regionalnog festivala fantastične književnosti Refestikon predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić uručio je nagradu Zlatni zmaj ovogodišnjem laureatu prof. Filipu Davidu.
Refestikon: Žurić uručio Zlatnog zmaja Filipu Davidu
Portal AnalitikaIzvor

Laureat je kazao da je počastvovan nagradom jer je sebe uvijek smatrao piscem fantastike.

 „Pri kraju spisateljskog rada dobio sam upravo to priznanje za fantastiku i nagrada mi je tim draža“, pojasnio David, dodajući da su festivali od velikog značaja, samim tim jer okupljaju pisce koji vole ovaj žanr, druže se i razmjenjuju iskustva.

Obraćajući se prisutnima Filip David je rekao: ''Ja sam jedan od onih koji stvarno vole Crnogorce. Rado dolazim u Crnu Goru jer smatram da je Crna Gora jedna od najljepših zemalja koje sam vidio. Drago mi je da je desetogišnjica nezavisnosti. Objektivno gledajući, kakvo je stvarno stanje u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj itd.  Crna Gora je uz sve probleme koje ima još uvijek svijetla tačka ovih naših prostora i ja bih volio da tako i ostane'' naglasio je David.

Na večeri su uručene i zahvalnice partnerima iz regiona - prof. dr Aleksandru Jerkovu, prof. dr Ljiljani Pešikan Ljuštanović, Adnadinu Jašareviću, Branislavu Jankoviću, Draganu Popadiću, Tihomiru Jovanoviću, Marijanu Mašu Miljiću, Kreativnom studiju Čarolija i Ireni Dajić.

Pored Žurića, na manifestaciji, na kojoj je i promovisana festivalska zbirka Makrokozma 21, između ostalih, prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine  Džemal Ljušković, potpredsjednici Opštine Petar Smolović i Nemša Omerhodžić, gradonačelnik Belišća iz Hrvatske Dino Burić, predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević i drugi.

(radiobijelopolje.me)

Portal Analitika