Politika

Javna opomena DF-u, izvinjenje Đukanoviću

Skupština Crne Gore počela je večeras sjednicu, ali bez premijera Mila Đukanovića i bez poslanika DPS-a. Na sjednici se neće raspravljati o rekonstruciji Vlade, već o disciplinskim mjerama protiv učesnika u današnjim incidentima u Skupštini.
Javna opomena DF-u, izvinjenje Đukanoviću
Portal AnalitikaIzvor

Na početku sjednice predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić uputio je izvinjenje građanima, poslanicima i premijeru Milu Đukanoviću. On je poslanicima DF-a uputio javnu opomenu. Kazao je i da je to prvi korak da bi drugi, u slučaju da se incidenti ponove, bila sankcija - udaljavanje sa sjednice.

"Molim kolege da ovo shvate kao sljedeći potez u slučaju da se slični incidenti ponove", kazao je Krivokapić.

"Ovaj događaj je urušio mnoga dostignuća koja smo postigli posljednjih mjeseci", poručio je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine je kazao i da će trebati mnogo vremena da se vratimo na ranije izgrađeni nivo parlamentarizma.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je da Krivokapić nema pravo da izriče javnu opomenu.

"Vi ste ovdje izreki javnu opomenu svakom poslaniku, što ne poznaje Poslovnik", naveo je Bulatović.

On je tražio da se ispita ko su naoružane osobe koje su bile sa premijerom, jer ozbiljno shvataju prijetnje koje je uputio.

Poslanici DPS-a nisu prisustvovali sjednici, osim potpredsjednik Skupštine Milutin Simović, koji je rekao da danas nije zaštićen integritet parlamenta, niti institucija Vlade i premijera.

"Ovo je bio atak na sva zajednička dostignuća čitave Crne Gore i DPS je već osudila takvo vandalsko ponašanje. Kazna za ovakvo ponašanje će sigurno doći na izborima od građana", naglasio je Simović.

Podsjetimo, sjednica parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru članova nove Vlade, prekinuta je nakon što su poslanici Demokratskog fronta pogrdno skandirali premijeru Milu Đukanoviću.

Poslanici DF-a nastavili su da vrijeđaju premijera Mila Đukanovića i nakon što je sjednica parlamenta prekinuta.

Portal Analitika