Društvo

Ministarka Kovačević posjetila porodicu Anđelić

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, u toku svoje radne posjete opštini Žabljak, obišla je porodicu Radisava Anđelića u selu Suvodo-Njegovuđa.
Ministarka Kovačević posjetila porodicu Anđelić
Portal AnalitikaIzvor

Radisav živi sa suprugom Kosom, ćerkom Dragicom i njenim sinom Aleksandrom.  Radisav i Kosa su lošeg zdravstvenog stanja, a ćerka Dragica se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, kancelarija Žabljak.

Porodica Anđelić je Centru za socijalni rad Nikšić podnijela zahtjev za materijalnu pomoć radi završetka započete izgradnje kuće, jer porodica  živi u neuslovnom prostoru. Naime, Radisav je prije desetak godina počeo graditi novu kuću, koje je trenutno ukrovljena, ima stolariju, ali nema elektroinstalacije, vodu i mokri čvor.

Kuća u kojoj trenutno stanuju je trošna i neuslovna, prokišnjava i prijeti joj urušavanje, nema mokri čvor.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je prihvatilo predlog socijalnih radnika i uz podršku brojnih donatora  opredijelilo sredstva za adaptaciju kuće kako bi porodica Anđelić dobila normalne i pristojne uslove za život.

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević posjetila je danas, 13. maja 2016. godine, opštinu Žabljak. Ključne teme radnog sastanka koji je održan sa predsjednikom opštine Veselinom Vukićevićem odnosile su se  na realizaciju novih projekata u Žabljaku, položaj socijalno ugroženih grupa, djece sa posebnim potrebama i socijalni status penzionera.

Razgovarano je o novim servisima u oblasti socijalne i dječje zaštite i realizaciji projekta za otvaranje vešeraja gdje će građani koji su u stanju socijalne potrebe i porodice sa djecom sa smetnjama u razvoju dobijati besplatne usluge.

Ministarka Kovačević naglasila je da je otvaranje ovakvog servisa i prilika za zapošljavanje dvoje lica od kojih je jedno lice sa invaliditetom.

Prostor je obezbijeđen,Ministarstvo rada i socijalnog staranja će obezbijediti projekat za rekonstrukciju i adaptaciju objekta, dok su sredstva obezbijeđena budžetom.

Osim navedenog, ovom prilikom definisan je i način obezbjeđivanja jednog obroka za lica u stanju socijalne potrebe, a i govoreno o svim prednostima koje je sa sobom donio geronto program,kao i pojačanje broja izvršilaca sa dvije geronto-domaćice za pomoć starim i bolesnim licima.

Ministarka Kovačević najavila je podršku za dovođenje do kraja postupka vezano za socijalni program bivših radnika Ski centra Žabljak, kao i saranju sa Fondom PIO o povezivanju njihovog radnog staža.

Nakon sastanka u Opštini, ministarka Kovačević i predsjednik Vukićević, održali su sastanak i sa predstavnicima udruženja penzionera Žabljaka, gdje je govoreno o statusu penzionera u Žabljaku i unapređivanju rada Kluba penzionera.

Portal Analitika