Društvo

Kovačević i Vujačić dogovorili izgradnju stanova za socijalne slučajeve u Šavniku

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević posjetila je danas Šavnik i sastala se sa predsjednikom opštine Mijomirom Vujačićem.
Kovačević i Vujačić dogovorili izgradnju stanova za socijalne slučajeve u Šavniku
Portal AnalitikaIzvor

"Na sastanku ministarka Kovačević izrazila je zadovoljstvo zbog posvećenosti predsjednika Vujačića građanima Šavnika i naglasila da će ova opština dobijati punu podršku od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja za realizaciju daljih projekata. Na sastanku dogovorena je i izgradnja stambenih jedinica za 12 porodica u opštini Šavnik za potrebe socijalnih slučajeva i eventualno penzionera. Opština će obezbijediti lokaciju, građevinsku dozvolu  i infrastrukturu dok će sredstva za izgradnju obezbijediti Ministarstvo rada i socijalnog staranja", precizirano je u saopštenju sa sastanka.

Takođe, predsjednik Vujačič razgovarao je sa ministarkom Kovačević o geronto programu i ovom prilikom je dogovoreno da će ovaj program dobiti pojačanje sa još dvije geronto-domaćiće zbog velikog broja starih i iznemoglih lica koja žive na teritoriji opštine Šavnik.

Ministarka Kovačević sastala se i sa članovima porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Na taj način upoznala se sa problemima sa kojima se određene porodice svakodnevno susrijeću i istakla da će Ministarstvo rada i socijalnog staranja pružiti pomoć socijalno ugroženim porodicama adaptacijom stambenih prostora i pružanjem socijalne pomoći.

Predsjednik opštine zahvalio se ministarki Kovačević na posjeti i izrazio zadovoljstvo zbog dalje saradnje sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja.

Ministarka Kovačević obišla je i Centar za socijalni rad, koji kao područna služba pripada Centru za socijalni rad Nikšić.

Portal Analitika