Društvo

Prva regionalna Konvencija žena Zapadnog Balkana

Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici danas je u Multimedijalnoj sali KIC-a "Budo Tomović" organizovao press konferenciju povodom prve regionalne Konvencije žena Zapadnog Balkana, koja će pod pokroviteljstvom Glavnog grada biti održana od 25. do 27. maja u novoj zgradi gradskog Parlamenta.
Prva regionalna Konvencija žena Zapadnog Balkana
Portal AnalitikaIzvor

Konvencija 'e biti održanaa u saradnji sa Međunarodnim klubom žena Crne Gore, Crnogorskim narodnim pozorištem, uz podršku Vlade Crne Gore, kao i brojnih organizacija, kompanija, institucija i medijskih kuća koje su prepoznale važnost ovakvog događaja za jačanje vladavine prava u našem regionu.

"Ona je tu " je odgovor žena sa prostora Zapadnog Balkana na izazove i dileme sa kojima se sve žene i danas susrijeću, na svim dijelovima planete. Razvojni put Zapadnog Balkana u demokratski društveno-politički kontekst jeste i razvojni put žene sa prostora Zapadnog Balkana u osnaženu, samosvjesnu ženu sa inicijativom.

Konvencija ima za cilj da otvori neke od ključnih tema kojima se danas bave žene širom planete, a po kojima nisu dovoljno prepoznate, ili su u potpunosti nevidljive, posebno u našem regionu. Tri ključne oblasti koje će biti zastupljene na ovogodišnjoj konvenciji usmjerene su na: ulogu žene u jačanju ključnih prioriteta vladavine prava, ženu i razvoj preduzetništva i ženu i stvaralaštvo.

Govornici na konferenciji za medije su bile članice organizacionog i projektnog tima: Maja Đurović, Ivona Dabetić – Jovović, Selena Tasić i Enisa Murseli Đokaj, i ispred Glavnog grada šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Vladimir Rajčić.

Portal Analitika