Društvo

U ponoć čep na hidrotunelu Goričkog jezera, u Novom ujutru restrikcije

Dotok preko 400 s/l vode za Herceg Novi iz hidrosistema HE Trebišnjica biće, kako je najavljeno, obustavljen večeras u ponoć, što znači da će dvadesetočasovne restrikcije započeti od ujutru.
U ponoć čep na hidrotunelu Goričkog jezera, u Novom ujutru restrikcije
Portal AnalitikaIzvor

Hercegnovska rivijera dobijaće vodu iz lokalnih izvorišta, Opačice i Mojdeža, ali i iz susjednih Konavala. To bi trebalo da bude dovoljno tokom restriktivnog režima snabdijevanja do 30. maja.

To znači da će Opštini Herceg Novi na raspolaganju biti oko 240 sec/l vode, sa Opačice 160 kao i iz Konavala 80 sec/l. Kako nezvanično saznajemo, do ponedjeljka bi trebalo da se obave testiranja potrošnje vode, kako bi se od ponedjeljka tačno utvrdila dinamika potrošnje. U skladu sa tim voda u restriktivnim terminima puštala bi se duže od predviđena dva sata ujutru i dva popodne. Realna je mogućnost da restrikcije budu blaže, ukoliko potrošnja bude racionalna, kazali su nam iz lokalne uprave.

Restrikcije će zvanično trajati do 30. maja, kada će potrošači od Sutorine do Savine imati vode od 7-9 i od 19-21 čas, a od Meljina do Kamenara od 5-7 i od 17-19 časova.

Naselja Sušćepan, Ratiševina, Šćepoševići i Žvinje dobijaće cistjernu po potrebi, obavijestili su iz “Vodovoda”.

Inače, u hercegnovskom Vodovodu dan pred petnaestodnevne restrikcije, danas nijesmo uspjeli da dobijemo nikoga od nadležnih koji bi nam mogli dati detalje oko prekida dotoka vode iz Goričkog jezera i sistema HE Trebišnjica. Poslije nekoliko pokušaja, tehnički direktor Mićo Stojanović nije odgovarao na naše pozive, nastavljajući tako sa lošom starom praksom uskraćivanja važnih informacija za građane, tretirajući ovo preduzeće kao vlastitu prćiju. Još početkom sedmice u “Vodovodu” su nam rekli da će direktorica, Jelena Đaković, biti službeno odsutna do kraja sedmice. Možda se neko i oglasi u međuvremenu.

Radiojadran.com

Portal Analitika