Politika

Cdu: Neprihvatljiva mržnja i destrukcija

Personalne uvrede od strane poslanika Demokratskog fronta prema premijeru Đukanoviću ne treba nikoga da zavaraju.
Cdu: Neprihvatljiva mržnja i destrukcija
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz Cdu-a, ''ne radi se tu samo o nekulturi i nedostojnom ponašanju. Cilj lidera i poslanika DF je opasniji od uvreda i besprizorne agresije''.
Oni dodaju da se već mjesecima najavljuju i propagiraju, pripadnici te politike žele da Crnu Goru gurnu u sunovrat građanskih nemira i sukoba. ''Za to im je potrebno da prvo obesmisle i ponize crnogorske demokratske institucije. Poslije toga slijedi ono što se zove "makedonski scenario", a to je blokada institucija i demokratskog poretka, a, ako bude moguće, i ono što je tragična zbilja u Ukrajini'', navodi se u saopštenju.

''Današnji incident je posljednje upozorenje za sve koji vole i poštuju ovu zemlju. Oni koji su danas svojim ponašanjem osramotili našu Skupštinu već imaju svoju uniformisanu partijsku paravojsku, koju još samo treba naoružati. Da li treba da čekamo da se i to dogodi?'', ističe se iz Cdu-a.

Prema njihovim riječima ne smije se dozvoliti da Crna Gora bude gurnuta u haos i sukobe. ''Našu vlast treba da mijenjaju ili smjenjuju naši građani, mirno i demokratski. Crnoj Gori je potrebno jačanje i odbrana demokratskih institucija i procedura, a ne rušenje svega što je antidržavnim snagama mrsko: mir, demokratija, multietnička, jedinstvena i nezavisna Crna Gora, okrenuta atlanskim i evropskim vrijednostima i strukturama'', ističe se u saopštenju dodavši da današnji događaji zaslužuju osudu svih koji žele dobro našoj zemlji. Destrukcija i anarhija su naši zajednički neprijatelji.

Portal Analitika