Kultura

FOTO: Hiljade mališana posjetilo XI Sajam knjiga i obrazovanja

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja danas je posjetio veliki broj djece različitih uzrasta, koji su organizovani došli da vide što se to zbiva na ovogodišnjem sajmu.
FOTO: Hiljade mališana posjetilo XI Sajam knjiga i obrazovanja
Portal AnalitikaIzvor

- Hiljade mališana je sa svojim vaspitačima i profesorima obišlo sve štandove na Sajmu. Njihovu pažnju posebno su privukli izdavači koji se bave dječijom literaturom i naukom, ali i štand Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. Oko tri stotine mališana učestvovalo je zatim u programu koji je za njih i danas pripremio Žarko Žabac u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i obrazovanja i prijateljem sajma IDEA supermarketom. Oni najmlađi, koji su došli u okviru organizovane posjete podgoričkih vrtića, učestvovali su i u multimedijalnim radionica koje je pripremila Gimnazija "Slobodan Škerović". Mališani koji su u neobično velikom broju posjetili sajam dokazali su da je on i ove godine mjesto novih saznanja i zdravog druženja - ističu organizatori.

Takođe, za sjutra najavljuju promociju knjige "Problematično i patološko kockanje" autorke dr Elvire Koić, koja će sjutra u 13 časova biti priređena u okviru sajma. Tom prilikom govoriće psihijatarica Maida Burdžović, psiholog i komunikolog Radoje Cerović, i PR Internacionalnog udruženja priređivača igara na sreću "Liga" Ana Anđelić. Riječ je o incijativi - društveno odgovornoj akciju koju su inicirali Udruženja "Liga" i kompanije Volcano, štampanjem 500 besplatnih primjeraka ove knjige, s ciljem rješavanja problema patološkog kockanja. Organizatori ističu da na se taj način sajam uključuje u animaciju društva, te podržava Udruženje "Liga" i kompaniju Volcano u podizanje svijesti o ovoj vrsti zavisnosti.1305sajam1
Portal Analitika