Crna hronika

Policija u Herceg Novom rasvijetlila dva slučaja paljenja vozila

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi rasvijetlili su dva slučaja paljenja vozila izvršena u martu ove godine. Policijski službenici su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom juče podnijeli posebne izvještaje kao dopunu krivičnih prijava protiv dva lica, I.M. (31) iz Herceg Novog i D.T. (29), državljanina Republike Srbije iz Valjeva, zbog osnova sumnje da su s tim u vezi počinili krivična djela izazivanje opšte opasnosti.
Policija u Herceg Novom rasvijetlila dva slučaja paljenja vozila
Portal AnalitikaIzvor

Naime, sumnja se da je I.M, 15. marta 2016. godine oko 22,30 časova, došao do parkinga u mjestu Bijela na kojem je bilo parkirano putničko motorno vozilo „Citroen Berlingo“, vlasništvo T.D, nakon čega je prednji dio vozila polio benzinom a zatim ga zapalio. Usljed požara došlo je do veće materijalne štete na vozilu.

Takođe se sumnja da je I.M, zajedno sa D.T, početkom marta došao do parking prostora na kojem je bilo parkirano vozilo „Opel Calibra“, vlasništvo B.M. Njih dvojica su, kako se sumnja, izazvali požar na zadnjem dijelu vozila na način što su koristili dvije krpe natopljene benzinom koje su zapalili i potom bacili na vozilo. Na vozilu su nastala manja oštećenja.

Odmah po prijavi ovih događaja izvršeni su uviđaji tokom kojih su izuzeti tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događajima je upoznat nadležni tužilac. Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do rasvjetljavanja paljenja ova dva vozila i identifikovanja osumnjičenih lica.

Posebni izvještaji protiv I.M. i D.T, kao dopune krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, su nadležnom tužiocu podnijeti u redovnom postupku.  

Ovim su rasvijetljena dva od četiri događaja u kojima su nastali požari na vozilima a koji su registrovani na području Herceg Novog od početka ove godine. Treći slučaj paljenja vozila je kvalifikovan od strane nadležnog tužioca kao krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, dok se za četvri slučaj nadležni tužilac još uvijek nije izjasnio o pravnoj kvalifikaciji jer je u toku sprovođenje potrebnih vještačenja. Na rasvjetljavanju oba ova djela se preduzimaju policijske aktivnosti.

Portal Analitika