Politika

ABAZOVIĆ: Stid me što sam poslanik

Nezavisni poslanik Dritan Abazović kazao je da ga je stid što je poslanik parlamenta, nakon što su poslanici Demokratskog fronta pogrdnim skandiranjem premijeru prekinuli plenarnu sjednicu.
ABAZOVIĆ: Stid me što sam poslanik
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Abazović je novinarima u parlamentu rekao da je vrijeme da se neki političari penzionišu i ocjenio da je cijeli parlamentarni dijalog doveden u pitanje, “jer ovakva retorika nije bila namjera nikoga”.

Poslanici DF-a su ranije danas prekinuli sjednicu, na kojoj je trebalo da se raspravlja o novim ministrima u Vladi, nakon što su premijeru, koji je pokušao da počne govor, skandirali : “Milo lopove”.

Sjednica je ubrzo i prekinuta, a o daljim koracima odlučiće Kolegijum predsjednika parlamenta koji je počeo raspravu.

Abazović je ocijenio da je država u političkom smislu, što se retorike i ukupnog političkog ambijenta tiče, dotakla dno.

Kako je kazao, čule su se oštre međusobne optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do fizičkog obračuna.

„Definitivno ova zemlja zaslužuje mnogo bolje. Moguće da zaslužuje i ovo, ali moj utisak je da u ovakvom stanju nema elemenata da se nastavi dalje i da se vidi neki progres“, ocijenio je Abazović.

Abazović smatra da je ovim i politički dijalog doveden u pitanje.

„Ovo više nije dijalog, ovo je skoro ulica. Sad je kolegijum, i ne bih da prejudiciram, ali mislim da nam svima treba malo duža pauza vezano za ovo što se dešavalo", kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, prelaziti preko ovakvih stvari nije dobro za državu.

„Bojim se, ako ovo uvedemo kao praksu političkog obračuna, da bi to moglo u nekom narednom periodu, na nekoj narednoj sjednici, još više da eskalira“, dodao je Abazović.

Izvor i foto: rtcg.me

Portal Analitika