Društvo

RAZOTKRIVANJE - Danilo BRAJKOVIĆ: Sada je trenutak za ozbiljnije uloge

Nedostaje mu djetinjstvo u kojem su jedine „muke“ kako oformiti dobru ekipu za fudbalski meč na obližnjem terenu i kako što kreativnijom vragolijom s „bandom“ iz okoline iznervirati komšije i roditelje...Kod drugih najviše cijeni vaspitanje, poštovanje porodice i prijatelja...Na dan bi se zamijenio sa Duškom Vujoševićem, za koga kaže da je genije u svakom smislu te riječi...Ukoliko nije u redakciji, nedjeljna poslijepodneva najčešće provodi s porodicom i prijateljima...Nikome ne ispriča sve...To je Danilo Brajković
RAZOTKRIVANJE - Danilo BRAJKOVIĆ: Sada je trenutak za ozbiljnije uloge
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Novinar redakcije Zabave u Dnevnim novinama, Danilo Brajković, rođen je 26. oktobra 1990. godine u Pljevljima. U rodnom gradu je završio osnovnu školu „Ristan Pavlović“, a potom i Gimnaziju „Tanasije Pejatović“.

Danilo se aktivno bavio odbojkom punih deset godina, a prve korake je napravio u Odbojkaškom klubu „Mont“. Učestvovao je na brojnim takmičenjima širom Crne Gore i Srbije sa OK „Pljevlja“, a kako priznaje okačio je patike o klin 2009, kada je upisao Fakultet političkih nauka u Podgorici. Na pomenutom fakultetu s uspjehom je diplomirao 2013. godine, na odsjeku novinarstvo, s temom „Kršenje etičkih principa u crnogorskim štampanim medijima pri izvještavanju o sudskim procesima“.

danilob2

Prve novinarske zadatke Danilo je obavljao još na studijama. 2012. godine bio je dio tima studentske emisije „Index“ na Radiju 98, zatim je kratko stažirao u Pobjedi i na radiju Antena M, da bi u decembru 2012. postao novinar redakcije Zabave u Dnevnim novinama.

Danilo iza sebe ima brojne intervjue i odličnu saradnju s većinom vodećih domaćih i regionalnih zvijezda šou-biznisa, a kako priznaje, nada se da još uspješnije priče tek slijede...

danilob1

BUĐENJE

Što Vam nedostaje iz vremena kada ste bili dijete?

- Sve ono što današnje generacije, nažalost, zanemaruju. Djetinjstvo u kojem su jedine „muke“ kako oformiti dobru ekipu za fudbalski meč na obližnjem terenu i kako što kreativnijom vragolijom s „bandom“ iz okoline iznervirati komšije i roditelje. Bilo je manje svega u odnosu na danas, ali nije nam trebalo ništa više od toga jer smo sreću, možda i nesvjesno, pronalazili u sitnicama. Vjerujem da to samo djeci polazi za rukom.

Što najviše volite u tome što ste odrasli?

- Volim što danas mogu da pomognem onima koji su mene odmalena vodili ka pravom putu, ako sam uopšte došao do njega. Nisam od onih koji tvrde da se u njima bez obzira na godine i dalje krije dijete, jer svako vrijeme ima svoje breme i heroje, a sada je trenutak za ozbiljnije uloge.

Za koji Vaš talenat smatrate da nije došao do izražaja?

- I dalje tvrdim da odlično pjevam, iako ne postoji ni jedna osoba na svijetu koja me je čula kako to izvodim i koja će vam potvrditi da je riječ o talentu (smijeh). Ali, nikad nije kasno...

danilob3

Koju svoju osobinu smatrate najgorom?

- Tražim perfekcionizam tamo gdje mu nije mjesto i vrijeme, i nerviram se jer ga ne pronalazim.

Što najviše cijenite kod drugih?

- Vaspitanje, poštovanje porodice i prijatelja. Dovoljno je tako malo.

danilob4

U OGLEDALU

Kako bi se zvala Vaša filmska biografija i ko biste voljeli da glumi Vas?

- Kad već imam mogućnost da odlučujem - neka to bude Dragan Gagi Jovanović u filmu "Točak života".  Što se tiče inostranih glumaca, biram Dona Džonsona (Neš Bridžis).

Kako biste nekome, preko telefona, u pet riječi opisali sebe?

- Duhovit, vrijedan, objektivan, komunikativan i nesiguran.

Kako biste opisali sebe da ste hrana?

- Ovo je nešto što ne mijenja ukus i što nema rok trajanja.

danilob5

Koju moć super-junaka biste voljeli da imate?

- Pozajmio bih moć Leonarda iz Nindža kornjača.

Sa kojom ličnošću, stvarnom ili izmišljenom, biste se zamijenili na jedan dan?

- Sa Duškom Vujoševićem. Genije u svakom smislu. Uživao bih.

danilob6

SVAKODNEVICA

Što radite nedjeljom poslijepodne?

- Ukoliko nijesam u redakciji, najčešće vrijeme provodim s porodicom i prijateljima. Stariji brat Nikola živi sa mnom, a otac Branibor i majka Ljiljana nas često posjete, pa tako većinu slobodnog vremena provodimo skupa kada su tu. Ne mogu zamisliti nedjelju bez sportskih prenosa i zaokruživanja „fikseva“ na kladioničarskom tiketu. Ne mogu zamisliti ni da dobijem na kladionici (smijeh).

Koja pjesma Vam je uvijek u vrhu liste omiljenih?

- Zbog posla kojim se bavim, šarolik je repertoar žanrova i izvođača. Ipak, neprevaziđene su Legende i "Točak života" s Borom Đorđevićem, po kojoj sam nazvao biografiju. Kolege me guraju ka rok priči u posljednje vrijeme.

Koja knjiga/predstava/film je, u posljednje vrijeme, na Vas ostavila najsnažniji utisak?

- Gostujuća postava predstave "Julije Cezar", koju sam nedavno gledao u CNP-u oduševila me je. To je slika i prilika društva u kojem živimo. Ona realna, a ne izmišljena koju često vidimo. Od filmova bih izdvojio oskarovca „Pod lupom“, jer na idealan način oslikava oštricu novinarskog pera.

Gdje biste voljeli da otputujete?

- Jednog dana vratiću se na Brijune. Ta zarobljena ljepota i vila Josipa Broza ostavljaju bez daha. Ne bih se bunio da produžim i do Barselone, Budimpešte...

Koje prevozno sredstvo najmanje volite?

- Voz. Ako se ovi naši mogu uopšte tako nazvati.

danilob7

DA TI KAŽEM...

Kome sve ispričate?

- Nikome.

Čemu se uvijek obradujete?

- Između ostalog, plati, uspjehu dragih ljudi, priznanju starijih kolega i onih s kojima radim novinarske priče. Radujem se jer imam mogućnost da nekome pomognem kako bi ono što radi predstavio širem auditorijumu i probio led anonimnosti.

Da li za nečim žalite?

- Žalim što ne mogu biti svoj na svome, već me je život vodio tako blizu, a tako daleko od kuće.

Bez čega ne možete?

- Bez zdravlja.

Za što ste se posljednji put izvinili?

- Vama, jer nisam poslao odgovore u dogovorenom roku prošle sedmice.

danilob8

SUMRAK

Koje tri želje biste tražili da Vam ispuni zlatna ribica?

- Dovoljno je da budem zdrav i da porodica bude na okupu. Treću želju neka ispuni nekom drugom.

Što je najteže što ste do sada uradili?

- Čim je urađeno - nije bilo teško.

Kada biste saznali da Vam je ostalo samo tri mjeseca života, kako biste ih proveli?

- Kao i svaki drugi dan. Nadao bih se samo da među njima nije februar, pa da mi ukrade dan ili dva.

Kako biste voljeli da umrete?

- Oni koje pamte po dobru, nikada ne umiru.

Koji bi bio Vaš epitaf?

- "Život je točak okrenuo".

Priredila: A.POPOVIĆ

Portal Analitika