Abiznis

Članstvom u NATO-u bićemo prepoznati kao bezbjedna turistička destinacija

Evroatlantske integracije kao jedan od priorta državne politike, omogućiće brojne benefite turističkoj privredi, poručili su hotelijeri u emisiji Biznis info na TVCG.
Članstvom u NATO-u bićemo prepoznati kao bezbjedna turistička destinacija
Portal AnalitikaIzvor

,,NATO je jedan od najvećih potrošača i mi kao buduća članica Alijanse, ako budemo konkurentni sa našom robom i uslugama, imamo na raspolagnju to veliko tržište'', smatra direktor najvećeg crngoroskog hotela Splendid u Bečićima, Žarko Radulović. Njegov kolega iz hotela Queen of Montenengro, Dragan Ivančević dodaje da su bezbjednost i sigurnost značajni preduslovi za razvoj turizma i stvaranja imidža poželjne turističke destinacije.

 ,,NATO je sistem koji garantuje bezbjednost ne samo turistima nego i investitorima, pa je stoga ulazak u NATO nešto što je izuzetno važno i za animiranje poslovanje sa ozbiljnim tur-operatorima i za animiranje investitora za ulaganja u naše hotelijerstvo'', konstatovoa je Ivančević. Predstavnici turističke privrede objašnjavaju i da se članstvom u NATO garantuje i određeni nivo ekoloških standarda i pravila u zaštiti životne sredine pa će se po njihovim riječima i određeni problemi iz te oblasti brže riješiti kada naša zemlja postane punopravna članica Sjevernoatlantske alijanse

 Javni servis, TVCG na prvom programu, emituje serijal emisija Biznis info, u čiju realizaciju se uključio i Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO. Programski segment ima kratku formu predstavljanja značajnih vijesti i događaja u poslovnoj zajednici Crne Gore.

Portal Analitika