Politika

Poslanici DF-a grubo vrijeđali premijera Đukanovića, prekinuta sjednica (VIDEO)

Sjednica parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru članova nove Vlade, prekinuta je nakon što su poslanici Demokratskog fronta grubo vrijeđali premijera Mila Đukanovića. Naime, na početku sjednice, poslanici Demokratskog fronta počeli su da skandiraju "Milo, lopove", a premijer im je odgovorio: "Bravo, kreteni". U toku je sjednica Kolegijuma na kojoj se odlučuje oko eventualnog nastavka sjednice.
Poslanici DF-a grubo vrijeđali premijera Đukanovića, prekinuta sjednica (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović se nakon pogrdnog skandiranja okrenuo ka potpredsjedniku Skupštine Branku Raduloviću koji je rekao "Što ću kad si to". Đukanović je na ponašanje poslanika DF-a klimnuo glavom i kratko prokomentarisao: “Bravo, kreteni”.

milo

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić pokušao je da smiri poslanike DF-a, ali je ubrzo ipak morao da prekine sjednicu.

Poslanici Demokratskog fronta nastavili su da vrijeđaju premijera Mila Đukanovića i nakon što je sjednica parlamenta prekinuta.

Nakon što su se kamere ugasile, poslanici DF-a su krenuli da se fizički obračunaju sa premijerom, potom su napustili skupštinsku salu, a nakon njih to je učinio premijer Đukanović.

Premijer je predložio danas parlamentu da za potpredsjednika Vlade izaberu dosadašnjeg ministra poljoprivrede, Petra Ivanovića, objavljeno je sajtu Skupštine. Osim tog predloga, poslanici će raspravljati i o izboru pet novih članova izvršne vlasti iz redova opozicije.

Kandidati za ministre unutrašnjih poslova, finansija i rada i socijalnog staranja su Goran Danilović, Raško Konjević i Boris Marić. Kandidat za ministra poljoprivrede je prof. dr Milenko Popović, a za potpredsjednika Vlade Milorad Vujović.

Premijer Đukanović je nakon incidenta tražio je od šefa parlamenta da se sjednica nastavi ukoliko Krivokapić obezbijedi uslove za rad. 

S druge strane iz DF-a su poručili da ih niko ne smije izbaciti "jer će pozvati građane".

"Ako se drznu da udalje poslanke DF-a to mogu da urade samo nasilnim putem, a mi ćemo onda pozvati građane", poručio je Andrija Mandić.

 

 

Portal Analitika