Podgorica

“FK Budućnost” i “Parking servis” vraćaju poreski dug poslovnim prostorima

Poreska uprava dostavila je Komisiji za naplatu poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika zahtjev za plaćanje poreskog duga “FK Budućnost” i “Parking servis” imovinom Glavnog grada.
“FK Budućnost” i “Parking servis” vraćaju poreski dug poslovnim prostorima
Portal AnalitikaIzvor

U informaciji koju je Vlada razmatrala na jučerašnjoj sjednici precizirano je da je poreski dug FK Budućnost krajem aprila iznosio 625 hiljada eura, a Parking servisa 508 hiljada. Naplata poreskog duga se predlaže imovinom Glavnog grada, koji je i osnivač FK Budućnost i Parking servisa, i to sa osam poslovnih prostora u vanprivredi ukupne površine 973 kvadrata. Poslovni prostori se nalaze u neposrednoj blizini Stadiona pod Goricom, na katastarskoj parceli broj 2253.

Uprava za imovinu je Ministarstvu finansija dostavila izvještaj u kojem se, između ostalog, navodi da se poslovni prostori nalaze na atraktivnoj lokaciji, pa su kao takvi pogodni za kancelarijsko poslovanje i, uz adaptaciju, pogodni su za smještaj i rad različitih institucija.

Komisija je konstatovala da će adaptaciju nedovršenih poslovnih prostora obaviti Glavni grad sopstvenim sredstvima. Ukupna procjenjena vrijednost nepokretnosti iznosi 1,38 milion eura.

U izvještaju Uprave za imovinu navedeno je da će se poslovni prostori, odlukom nadležnih državnih organa, dati na korišćenje nacionalnim sportskim savezima. 

Portal Analitika