Abiznis

Vjetrenjače na Krnovu: Investitor tražio dodatnih šest mjeseci za instalaciju

„Krnovo Green Energy” koji gradi vjetrogeneratore na Krnovu zatražio je od Vlade dodatnih šest mjeseci kako bi instalisao te objekte. Vlada je izašla u susret investitoru.
Vjetrenjače na Krnovu: Investitor tražio dodatnih šest mjeseci za instalaciju
Portal AnalitikaIzvor

Sredinom aprila godine investitor se obratio Ministarstvu ekonomije sa zahtjevom da im se shodno odredbi iz Ugovora produži period izgradnje za dodatnih šest meseci.

“U skladu sa pristiglim zahtjevom, a uz uvažavanje da će kašnjenje u otpočinjanju rada VE Krnovo biti prouzrokovano nepovoljnim vremenskim okolnostima, u smislu veoma hladne zime i visokog snijega, koji na pojedinim lokacijama iznosi više od jednog metra, što je onemogućilo nastavak radova utvrđenom dinamikom koji su bili planirani od 1. aprila 2016. godine, Ministarstvo je ušlo u pregovore oko izrade aneksa. Naime, pomenuto kašnjenje je posljedica razloga na koje ni investitor ni Projektna kompanija nijesu mogli da utiču. U skladu sa navedenim pripremljen je tekst Aneksa br. 4 Ugovora, koji je usaglašen sa Investitorom. pomenutim Aneksom br. 4 Ugovora se reguliše produženje perioda izgradnje za dodatnih 6 mjeseci. S tim u vezi, utvrđen je konačni rok kao 07.05.2017. godine do kad je investitor dužan da omogući početak rada VE Krnovo i pratećih objekata i infrastrukture i priključenja iste na elektroenergetski sistem”, navodi se u Informaciji koju je juče usvojila Vlada.

U cilju izbjegavanja nepreciznosti takođe je definisano da se može smatrati da je početak rada VE Krnovo na dan kada je nadležno lice vršilac tehničkog pregleda izdalo izvještaj o izvršenom tehničkom pregledu izvedenih radova kojim je utvrđena podobnost za upotrebu objekta VE i pratećih objekata i infrastrukture.

Investitor je prethdnih dana preko barske Port Adria dopremio elemente za vjetrogeneratore.

Portal Analitika