Fudbal

Gvardiola kupio Kantea?

Navijači Lestera, spremite se za razočaranje. Ako je suditi po jutrošnjim navodima obično vrlo pouzdanog francuskog L'Ekipa, jedan od najboljih fudbalera Lisica Ngolo Kante sigurno napušta šampiona Engleske ovog ljeta.
Gvardiola kupio Kantea?
Portal AnalitikaIzvor

Popularni Uništitelj je imao izvanrednu sezonu na Ostrvu u kojoj se potpuno afirmisao nakon dolaska iz Kaena. Nije prestajao da trči, pa je u trenucima kada se odlučivalo o tituli bio možda I najbolji fudbaler Lestera. Probio se za ovih godinu dana i do dresa reprezentacije Francuske, a sinoć je uvršten i na konačni spisak Didijea Dešana za Evropsko prvenstvo.

Ipak, prema navodima L'Ekipa, kada počne EURO u domovini početkom juna, Kante bi uveliko već mogao da bude fudbaler Mančester Sitija. Francuski list prenosi da je vezista u odmaklim pregovorima sa Građanima, a da novi trener Pep Gvardiola očajnički juri defanzivnog vezistu kako bi na vrijeme kompletirao tim za sljedeću sezonu.

Kanteovi agenti su u četvrtak bili u Mančesteru na pregovorima sa šefovima Građana, a to je bio drugi sastanak ove neđelje, što sugeriše da pregovori idu u dobrom smjeru. Podsjetimo, osim Sitija za Kantea se interesuju još i Čelsi, Arsenal i Pari Sen Žermen, a fudbaler ima otkupnu kaluzulu od 25.000.000 eura.

Koliko je Kante bio dobar svjedoči da su ga navijači izabrali za igrača sezone početkom neđelje, a kako Mančester Siti sprema velike promjene u igračkom kadru dolaskom Pepa Gvardiole umjesto Manuela Pelegrinija, vrlo je izvjesno da će upravo sjajni vezista Francuske biti prva kupovina Katalonca na klupi Građana.

Portal Analitika