Svijet

Trampov bivši batler: Strijeljati Obamu

Entoni Senekal, bivši batler Donalda Trampa izazvao je buru u SAD nakon što je Fejsbuku napisao da je predskednik Barak Obama neprijatelj kog treba strijeljati.
Trampov bivši batler: Strijeljati Obamu
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak Trampa sa Polom Rajanom, pokušaj milijardera da obnovi porušene mostove i dobije podršku ostatka stranke pred borbu sa demokratama (najvjerovatnije Hilari Klinton), zasijenio je Fejsbuk status njegovo bivšeg batlera.

"Tu osobu koju opisujem kao nulu vojska je trebalo da strijelja kao stranog agenta još u prvom mandatu", napisao je Senekal, misleći na Baraka Obamu.

Osim toga, bivšu državnu sekretarku i prvu damu SAD Hilari Klinton nazvao je ubicom, a Bernija Sandersa komunjarom.

Senekal je na pitanje jednog sajta da li su riječi zaista njegove, odgovorio: "Napisao sam to, Vjerujem u to".

Američka Tajna služba, čiji je zadatak da štiti predsjednike SAD, saopštila je da je svjesna sadržaja tog napisa i da će pokrenuti istragu, a kampanja Donalda Trampa ogradila se od svega

"On ne radi za Trampa i tako je od juna 2009. godine", saopštila je portparolka Trampove kampanje Houp Hiks, dodajući da “snažno osuđujemo ove užasne komentare”.

Kasnije je Senekal za CNN rekao da Obamu treba objesiti ispred Bijele kuće za koju je jednom rekao “Bijela džamija", ističe BBC.

Mar-e-Lago je imanje koje je Tramp kupio 1985. godine, a Senekal je za Trampa radio 30 godina. Od 2009. je "istoričar" koji vodi turiste po imanju, ali nije zaposlen kod Trampa.

Izvor: b92.net

Portal Analitika