Crna hronika

Jugoslavu Peroviću 19 godina robije

Jugoslav Perović (49) iz Nikšića osuđen je juče u Višem sudu na 19 godina zatvora zbog ubistva Dragane Pajović (29) iz Pljevalja. Presudu je donio sudija Vukomir Bošković. Prema navodima optužnice, on je 18. marta 2015. godine, u jednoj od soba iznad restorana ,,Apolon“ u Pljevljima, zadavio Draganu Pajović plastičnim gajtanom, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo.
 Jugoslavu Peroviću 19 godina robije
Portal AnalitikaIzvor

U obrazloženju presude navodi se da je dokazano da je Perović počinio teško ubistvo, kako je to predstavljeno u optužnici, ali vijeće nije prihvatilo stav Tužilaštva da je zločin počinio na podmukao način.

- Optuženi je tokom postupka ispričao da je zbog Pajović napustio porodicu, da je zbog nje finansijski propao, a da je namjeravao da je oženi. Kad mu je ona rekla da je star, da ga ne voli i rukom ga ogrebala po licu kako je rekao pomutila mu se svijest zbog čega je uzeo kabl i zadavio je – kazao je sudija Bošković. Optuženi je, prema stavu sudskog vijeća, bio svjestan djela koje je počinio iz „niskih pobuda i sebičnosti“. - Olakšavajuća okolnost za optuženog je što je neosuđivan, a otežavajuća što je pokojna Dragana mlada osoba, studentica, pred kojom je bio život. Kazna je srazmjerna težini djela – kazao je sudija Bošković. Odbrana optuženog Perovića, advokat Slobodan Novaković najavio je žalbu na presudu jer smatra da je njegov klijent počinio ubistvo na mah a ne teško ubistvo kako je ocijenilo sudsko vijeće. (Pobjeda)

Portal Analitika