Abiznis

Armenko: Privatnici nijesu pogođeni

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pozvao je zainteresovane da do 18. jula dostave ponude na međunarodni tender za valorizaciju lokacije Buljarica, kroz kupovinu i zakup zemljišta i dijela akvatorijuma. Kako je Pobjedi kazao Ivo Armenko koji predvodi NVO „Udruženje vlasnika privatnog zemljišta i nekretnina u Buljarici“, koje okuplja 400 mještana, oni nijesu obuhvaćeni ovim projektom.
Armenko: Privatnici nijesu pogođeni
Portal AnalitikaIzvor

- Zbog toga nijesmo pogođeni. Naprotiv, smatramo da će porasti vrijednost zemljišta privatnika koje je uz investiviju. Uz to mi računamo i na mogućnosti privatno-javnog partnerstva, ali o tom po tom - kaže Armenko.

On podsjeća da su prvom verzijom projekta bili uključeni privatni vlasnici.

- Međutim u ovoj drugoj verziji koju Vlada sada zagovara i zašta je raspisala tender i pripremila tendersku dokumentaciju privatnici nijesu obuhvaćeni – kazao je Armenko, i dodao da se praktično radi o imovine države, opštine i crkve.

- Država je tu najveći vlasnik. U prvoj varijanti uključivali su privatno vlasništvo i mi smo na tu temu razgovarali ali je to pitanje ostalo otvoreno. Međutim, u drugoj varijanti oni su se samo skoncentrisali na državnu, opštinsku i crkvenu imovinu – kazao je Armenko.

On podsjeća da je prijedlog „Udruženja vlasnika privatnog zemljišta i nekretaina u Buljarici“ u prvoj verziji bio da budu akcionari novog projekta, a drugi da budu isplaćeni.

Zainteresovanim ponuđačima na prodaju su ponuđene nepokretnosti ukupne površine od oko 4,9 miliona metara kvadratnih, upisane u listove nepokretnosti katastarskih opština Buljarica I i II i Mišići u opštinama Budva i Bar, po minilalnoj cijeni od 108,76 miliona eura.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika