Društvo

Tužilac i Marković tražili da građani ne uznemiravaju porodicu Rakočević

Osnovni državni tužilac odbacio je prijavu Branka Rakočeviča, oca nestalog dječaka Ognjena, protiv NN lica zbog incidenta koji se sinoć dogodio ispred njihove porodične kuće. Tužilac smatra da nema osnova za pokretanje postupka za bilo koje krivično djelo, ali je naložio policiji da upozori građane da ne uznemiravaju porodicu Rakočević. Isti apel uputio je i potpredsjednik Vlade i rukovodilac MUP-a Duško Marković.
Tužilac i Marković tražili da građani ne uznemiravaju porodicu Rakočević
Portal AnalitikaIzvor

"Zahvaljujem se građanima na pomoći ali molim da ovu stvar prepuste državnim organima. Evo tužilaštvo je otvorilo izviđaj u tom predmetu. Potraga se ne zaustavlja i policija će postupati po nalogu tužioca da vidimo da li postoje neke druge okolnosti. Ovo što se sada dešava za porodicu zaista nema opravdanje i evo ovo je i moj apel građanima da tragediju porodice ne pogoršavaju iskazivanjem nepovjerenja i sumnji u njih", naveo je Marković u gostovanju u emisiji "Načisto" na Tv Vijesti.

Ispred kuće Rakočevića preksinoć je došlo do verbalnog incidenta. Grupa građana koja se samoinicijativno organizovala da traži dječaka oko tri sata iza ponoći došla je do kuće Ognjenovog strica, tvrdeći, na osnovu skice "vidovnjaka", da je dječak tamo.

Dječakov otac kazao je da su tada njih 30-ak počeli da lome i preskaču ograde i da je on pokušao da ih spriječi u tome. 

Zbog Ognjenovog nestanka, Više državno tužilaštvo u Podgorici je, kako su saopštili, pokrenulo postupak izviđaja.

"Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do njegovog nestanka, po nalogu dežurnog državnog tužioca preduzete su određene izviđajne radnje", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ognjen Rakočević ima plavu kosu, plave oči, svijetao ten, a visok je oko 150 centimetara. Nestao prije deset dana iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici i od tada, potraga za njim ne prestaje. Dječaka danima traže građani, policija, vojska, lovočuvari, ronioci.

Izašao je kroz prozor porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića prije osam dana i od tada mu se gubi svaki trag.

cdm

Portal Analitika