Politika

Konjević: Sjednica parlamenta može da počne odmah sjutra

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević kazao je da oni nikako nijesu željeli da odustanu od kandidature Vujovića jer je njegova stručna i politička biografija nesporna. Odbijanje Đukanovića da Vujović bude ministar poljoprivreda za njih je iznenađenje i pokušaj opstrukcije sporazuma u posljednjem trenutku. Rekao je da sjednica parlamenta može da počne odmah sjutra u 12 časova.
Konjević: Sjednica parlamenta može da počne odmah sjutra
Portal AnalitikaIzvor

“Bili smo iznenađeni dovođenjem u pitanje stručnog profila Vujovića, jer je 25 godina bio na odgovornim izvršnim funkcijama u privrednim društvima, bio je dio antiratnog pokreta 90-ih godina i bio je 2002. godine nosilac liste Liberalnog saveza i bio je predsjednik opštine Cetinje i tu funkciju je obavljao vrlo profesionalno”, rekao je Konjević u emisiji Klub A na Atlas TV.

On je dodao da su na današnjem sastanku URE, DEMOS-a i SDP-a a bila jedinstvena procjena da se napravi rotacija i da Milenko Popović bude kandidat za ministra poljoprivrde, a Milorad Mišo Vujović za potpredsjednika vlade.

Konjević je rekao i da tokom parlamentarnog dijaloga nikada Đukanović nije posebno naglasio da se pažljivo odabere kandidat za ministra poljoprivrede, kao što tvrdi u pismu koje uputio čelnicima dijela opozicije, već da je govorio uopšteno da treba izabrati kvalitetne kandidate na svim mjestima.

On je kazao i da nema informacije da je o ministru poljoprivrede Đukanović razgovarao sa nekim o čelnicima tih stranaka i da nije tačno da je Đukanović insistirao da na tom mjestu ostane Petar Ivanović.

Klub A  - ATLAS TV

Portal Analitika