Društvo

Bez uvećanja plata za ljekare

Crnogorski ljekari aprilske plate primiće bez povećanja koje je predviđeno novim granskim kolektivnim ugovorom. Takođe, gotovo pola majske plate biće obračunato po tom ugovoru, jer je tek 11. maja novi granski ugovor objavljen u Službenom listu. Po završetku obrčauna za narednih par dana plate će i biti isplaćene ljekarima.
Bez uvećanja plata za ljekare
Portal AnalitikaIzvor

Portparol Fonda zdravstva, Amer Ramusović, kazao je za TVCG da primjena novog granskog ugovora počinje danas, što znači da će se obračun zarada raditi iz dva dijela.

"Prvi dio zarada biće obračunat do 11. maja, po starom granskom ugovoru, a drugi dio zarada od 12. pa do kraja maja biće obračunat po novom granskom ugovoru", kazao je Ramusović.

Predsjednica Sindikata zdravstva, Ljiljana Krivokapić, kazala je da su obračun zarada u radnim organizacijama završili. 

"Dobili smo platne liste, ako se zaista dogodi da su navodi istina i da se potvrdi sjutra da se vrši ponovna korekcija zarada ne mogu spriječiti ljude koji su nezadovoljni, ogorčeni jer je i ovako bilo malo povećanje zarada, ali je bilo očekivano. Nadam se da to neće biti istina i da će se zarada u pravom iznosu sa novim kolektivnim ugovorm primiti za april mjesec. Ako to ne bude normalno da će narod biti nezadovoljan da najavljuju okupljanja ispred Ministarstva finansija i traže odgovore. Kako je moguće da se takav sektor kao zdravstvo dogodi da se osnovno neznanje ispolji na taj način što naredite nekom da obračunava zaradu onda istu korigujete", kazala je Krivokapić.

rtcg.me

Portal Analitika