Politika

Marković: DPS-u prihvatljiv predlog "trojke"

Predlog opozicione "trojke" da Miodrag Mišo Vujović bude kandidat za vicepremijera, a profesor Milenko Popović za ministra poljoprivrede prihvatljiva je DPS-u, saopštio je zamjenik predsjednika te partije, Duško Marković.
Marković: DPS-u prihvatljiv predlog "trojke"
Portal AnalitikaIzvor

Iz SDP-a, Demosa i URA-e su premijeru i predsjedniku DPS-a, Milu Đukanoviću, poručili da nemaju namjeru da odustanu od predloženih kandidata za prelaznu Vladu izbornog povjerenja.

Marković je kazao da su u parlamentarni dijalog svi ušli s razlikama, ali da vjeruje da je učinjen pomak na crnogorskoj političkoj sceni.

„Do ovog političkog dijaloga nije bilo ozbiljnog dijaloga između vlasti i opozicije u Crnoj Gori“, ocijenio je Marković u emisiji "Načisto" na televiziji Vijesti.

Na pitanje da li je DPS u proces ušao pod nekom pritiskom, Marković je kazao da su to spekulacije.

„Kad imate na sceni političku nezrelost, onda imate različite spekulacije“, kazao je Marković, poručujući da se DPS ne bavi takvim stvarima, već da pristupa politički zrelo.

Komentarišući stav premijera da stručni profil Miodraga Miša Vujović ne odgovara resoru poljoprivrede, Marković je kazao da poglavlja u pregovorima sa EU, koja se u toj oblasti otvaraju, zahtijevaju visok nivo stručnosti.  „Politički nivo u tom domenu vrlo je visok, zahtjevan. Politički nivo je odlučujući – morate da preuzmete odgovornost za odluke“, kazao je Marković.

Komentarišući ulogu i poziciju Pozitivne Crne Gore u cijelom procesu, Marković je rekao da se ta partija „ponijela patriotski“.

„Oni prolaze veliku političku golgotu“, smatra Marković.

Vjerovao je, kaže, da će i SNP biti dio Vlade izbornog povjerenja. On je ocijenio da je to partija koja ima političkog potencijala i povjerenje pro-srpskog biračkog tijela. „Žao mi je zbog SNP-a“, kazao je Marković.

rtcg.me

Portal Analitika