Politika

Đukanović 18. maja na Malti

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović boraviće 18. maja 2016. u zvaničnoj posjeti Republici Malti, na poziv predsjednika Vlade Malte Džozefa Muskata.
Đukanović 18. maja na Malti
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete predsjednika Vlade Mila Đukanovića Republici Malti, biće potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstava zdravlja Crne Gore i Ministarstva za energiju i zdravlje Malte u oblasti zdravlja.

“Posebno značajno za Crnu Goru, kada je riječ o saradnji u EU integracija, je iskustvo Malte u korišćenju mehanizama za podsticanje ekonomskog razvoja i implementaciji standrarda u procesu harmonizacije”, navodi se u najavi posjete koju je objavila Vlada.

Kako se navodi, posjeta predsjednika Vlade Mila Đukanovića Republici Malti je prilika da se utvrde smjernice za dalje produbljivanje ukupnih odnosa dvije države.

“Ujedno, posjeta otvara mogućnosti za obezbjeđivanje dalje podrške Malte integraciji Crne Gore u Evropsku uniju, kao i konkretne pomoći kroz prenos malteških iskustava u ovim procesima”, navodi se u najavi.

U delegaciju Vlade Crne Gore tokom posjete Republici Malti, pored premijera biće i ministar zdravlja Budimir Šegrt, glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Milan Roćen, savjetnica predsjednika Vlade za spoljnu politiku Vera Joličić-Kuliš, savjetnik predsjednika Vlade Vojin Vlahović, kao i Aleksandar Drljević, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Rimu.

Portal Analitika