Muzika

KARVER: Petar Janjatović i "Mikrokozma" o roku nekad i sad

Veče posvećeno rokenrolu na kome će govoriti publicista i kritičar Petar Janjatović, i članovi benda "Mikrokozma" pjevač, tekstopisac i basista Nikola Tomić, bubnjar Stanislav Nikičević i gitarista Enes Zejnilović, uz moderaciju novinara Mirka Rakočevića, biće danas održano u podgoričkoj knjižari Karver.
KARVER: Petar Janjatović i "Mikrokozma" o roku nekad i sad
Portal AnalitikaIzvor

Program će početi predstavljenjem albuma prvjenca crnogorskog sastava "Mikrokozma" i četvrtog dopunjenog izdanja kapitalnog djela "EX-YU rock enciklopedija" Petra Janjatovića.

Bend će od 20 časova nastupiti u istom prostoru, gdje će izvesti "Bar", "Gole grudi", "Ok mandžo" i druge kompozicije sa debitantskog albuma, ali i neke od hitova roka naših prostora.

Iz knjižare Karver podsjećaju da je prvo izdanje enciklopedije objavljeno prije 18 godina, te e tada obuhvatalo najvažnije bendove sa prostora bivše Jugoslavije, nastale između 1960. i 1998. godine. U četvrtom izdanju, koje je prošireno za 70 stranica, opisan je rad bendova koji su stupili na balkansku muzičku scenu nakon 2006. godine.

Promociju organizuje podgorička knjižara u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada.

Portal Analitika