Abiznis

Societe generale banka: Akcionarima 2,1 miliona eura dividende

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro usvojila je danas godišnji izvještaj o poslovanju Banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora. Za 10 godina poslovanja Societe Generale Grupe u Crnoj Gori, Banka je u 2015. ostvarila najbolje komercijalne i finansijske rezultate koji su omogućili i i raspodjelu dijela dobiti akcionarima banke. Banka će svojim akcionarima isplatiti dividendu u iznosu od 2.103.453,60 eura, što čini 33% ukupnog profita banke.
Societe generale banka: Akcionarima 2,1 miliona eura dividende
Portal AnalitikaIzvor
Prošlogodišnji uspjeh banke je odraz povećanog broja klijenata u svim segmentima poslovanja: sa građanima, malim i srednjim preduzećima i privrednicima. Rezultati potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro ima jednu od vodećih pozicija i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima, sa konstantnim povećanjem svog tržišnog  učešća u svim segmentima.
 Postignuti rezultati prepoznati su i van granica Crne Gore. Societe Generale banka Montenegro je dobila dva međunarodna priznanja za najbolju banku u Crnoj Gori, od magazina „The Banker“, u izdanju „Financial Times-a“ i magazina „Euromoney“ – „Award for Excellency 2015“.
Na sjednici je usvojena i odluka o imenovanju članova Odbora direktora Banke. Za predsjednika Odbora je ponovo izabran Milorad Katnić, potpredsjednik je Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale banke za Evropu, a članovi su i glavni izvršni direktor Banke Miroslav Hiršl, Sonja Miladinovski, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija, i Verica Maraš, direktorka kompanije „13.jul Plantaže“.
Portal Analitika