Društvo

Održana obuka o novom Zakonu o upravnom postupku

Obuka o primjeni novog Zakona o upravnom postupku, čija primjena počinje od 01.07.2016.god., koju je organizovala Služba Glavnog administratora i Služba za upravljanje ljudskim resursima, preko Uprave za kadrove, održana je 10. i 11. maja u Velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi.
Održana obuka o novom Zakonu o upravnom postupku
Portal AnalitikaIzvor

Obuci je prisustvovalo 25 službenika organa uprave Opštine Herceg Novi, koji će se neposredno baviti primjenom novog Zakona u svom radu. Zbog maksimalnog korišćenja uputstava predavača, optimalan broj učesnika u radionici je 25 izvršilaca, pa će i ostali službenici organa lokalne uprave, koji su voditelji postupka, obuku proći tokom sledećih mjeseci.

Predavači Mileva Todorović i Senka Klikovac upoznali su službenike sa novim zakonskim rješenjima, a posebno je ukazano na razlike između važećeg Zakona o opštem upravnom postupku i novog Zakona o upravnom postupku, čija primjena će početi od 1. jula tekuće godine.

Shodno rješenjima zakonodavstva Evropske unije, novi Zakon o upravnom postupku omogućiće brže i lakše rješavanje zahtjeva za korisnike usluga, odnosno građane pred svim državnim organima, pa i organima lokalne uprave.

U okviru novih zakonskih rješenja, zakazana je i obuka na temu kancelarijskog poslovanja, koja će biti održana za službenike organa lokalne uprave 16. maja u Velikoj sali SOHN, sa početkom u 10 časova.

Portal Analitika