Politika

URA: Opstrukcija Sporazuma dok kreće rasprodaja Buljarice

Sporazum o slobodnim i fer izborima predviđa da svi akti Savjeta za privatizaciju moraju biti potvrđeni konsenzusom na Vladi Crne Gore. Možda je tu odgovor na pitanje zbog čega DPS opstruira Sporazum i zbog čega se nastavlja besomučno uništavanje nacionalnih resursa.
URA: Opstrukcija Sporazuma dok kreće rasprodaja Buljarice
Portal AnalitikaIzvor

Nije juče premijer zakasnio na sjednicu Skupštine zbog reciklaže smeća na Žabljaku već je požurio da preko Savjeta za privatizaciju pokrene rasprodaju Buljarice, najljepše netaknute plaže na Mediteranu. Požurio je da 4,9 miliona kvadrata na samoj obali proda za 22 eura po kvadratu i da ponudi najvrjednije preostalo državno vlasništvo Crne Gore ofšor partnerima. Državnu zemlju daje za 22 eura, a svoju bi cijenio sigurno 10 puta skuplje. Navodno Buljaricu nudi za mješovitu namjenu, a dominantno za izgradnju stanova. Pritom sve ukazuje da će se njegov brat baviti crtanjem planova gradnje.

Premijer je raspisao tender za prodaju budvanske zemlje bez saglasnosti Opštine Budva i privatnih vlasnika zemlje, ugrožavajući time njihova njihova ustavna i ljudska prava.  Ponudio je Buljaricu za gradnju stanova ne pitajući javnost Crne Gore da li ona želi da bude betoniran i nepovratno uništen najljepši dragulj naše obale. Prekršio je sveopšte narodno opredijeljenje i ustavno načelo da se Crna Gora mora razvijati kao ekološka država.

Građanski pokret URA, koji je pomogao da se spriječi premijerov prethodni pokušaj da izmjenom Zakona o eksproprijaciji na silu otme Buljaricu od njenih vlasnika, obećava tom istom premijeru da će zajedno velikom većinom građana, koja ne dijeli njegovu viziju Crne Gore, osujetiti namjeru da im uništi svaku perspektivu. Zaživjeće demokratska, socijalna i ekološka država Crna Gora uprkos svemu.

Portal Analitika