TV / Film

Klarkson i ekipa prelomili, novi šou zvaće se...

Nekadašnji voditelji serijala Top Gear od jeseni kreću u novu TV avanturu a emisija o automobilima koju snimaju za Amazon Prime sada je dobila i zvaničan naziv - The Grand Tour.
Klarkson i ekipa prelomili, novi šou zvaće se...
Portal AnalitikaIzvor

Nakon odlaska sa BBC-ja I potpisivanja za Amazon, Klarkson, Hamond i Mej dugo su se mučili da smisle odgovarajuće ime za novi automobilski šou program. Ipak, poslije devet mjeseci i ta dilema je riješena, i emisija će se zvati The Grand Tour. 

Više je razloga zašto je odlučeno da novi šou dobije baš ovo ime. Jedan od njih leži u činjenici da je koncepcija snimanja nove emisije drugačija. Umjesto uobičajenih studijskih sekvenci, koje su bile karakteristične za klasični Top Gear, The Grand Tour će se uglavnom snimati na lokacijama širom svijeta, poput nekadašnjih specijala bivše emisije. 

Džeremi Klarkson je na Twitteru najavio da će u sezoni biti ukupno 12 epizoda, a osim takozvanog Božićnog specijala, radnje ostalih 11 epizoda zbivaju se na egzotičnim lokacijama. Takođe, ne treba zaboraviti da su trojica voditelja imala uspješne turneje u okviru Top Gear Live nastupa širom svijeta. 

Na kraju, ime nove emisije može da se dovede u vezu i sa istorijskim Grand Tour putovanjima koja su imućniji Evropljani upražnjavali u periodu od sredine 17. do polovine 19. vijeka, obilazeći kulturno-istorijske znamenitosti Starog kontinenta. 

Amazon Prime počeće da emituje The Grand Tour na jesen 2016, a oni koji žele da saznaju kako izgleda Top Gear sa novim voditeljima, mogu da prate ovaj serijal od 29. maja, kada startuje prva epizoda.

B92.net

Portal Analitika