Region

Milanović: Tražićemo ostavku Karamarka

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović najavio je da će njegova stranka u Hrvatskom saboru pokrenuti postupak izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku zbog poslovne povezanosti njegove supruge Ane s lobistom mađarskoga MOL-a Jozom Petrovićem, a zbog čega je, smatra Milanović, Karamarko sam trebalo da podnese ostavku.
Milanović: Tražićemo ostavku Karamarka
Portal AnalitikaIzvor

Takav "incestuozni" odnos je nemoguć, rekao je Milanović na koneferenciji za novinare i poručio da Karamarko mora da odluči da li želi da se bavi javni ili privatnim poslom.

U slučaju poslovne povezanosti njegove supruge i "najvećeg lobiste MOL-a u Hrvatskoj" postoji Karamarkova politička odgovornost, ističe Milanović.

"Ne kažem da tu postoji bilo kakav element krivične odgovornosti, pretpostavljam da ne, ali politički je to nemoguće. Prema tome Karamarko je trebalo da podnese ostavku. Treba izdvojiti privatno, poslovno od javnoga. Političari se bave javnim poslom, u javnom interesu i očito se priča, kad je riječ o HDZ-u, ponavlja s generacije, s koljena na koljeno. S obzirom da nije dao ostavku tražićemo da odstupi i da mu se izglasa nepovjerenje", najavio je Milanović.

Kaže i da žele da čuju mišljenje Mosta, koalicionog partnera HDZ-a čiji je predsjednik prije nekog vremena zatražio da se Karamarko izjasni o lobisti koji je plaćao njegovu suprugu.

Tekst i foto: rs.n1info.com

Portal Analitika