Fudbal

Spisak Austrije za EURO 2016

Selektor Austrije Marsel Koler objavio je preliminarni spisak fudbalera za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
Spisak Austrije za EURO 2016
Portal AnalitikaIzvor

Selekciju predvode igrači koji su ove sezone zablistali u Premijer ligi, napadač Stouka Marko Arnautović, Kristijan Fuhs iz Lestera, te Kevin Vimer iz Totenhema.

Kičmu tima čine i sjajni bek minhenskog Bajerna David Alaba, potom štoper kijevskog Dinama Aleksandar Dragović, te još nekolicina igrača iz njemačke Bundeslige. 

Austrijanci su se prvi put plasirali na kontinentalni šampionat, ako se izuzme domaćinstvo 2008. godine, pošto su u kvalifikacijama bili impresivni sa devet pobjeda i samo jednim remijem. 

Sa spiska od 24 igrača, jedan će biti prekobrojan za konačni sastav za EURO, na kojem će Austrija igrati u F grupi sa Portugalom, Islandom i Mađarskom. 

EURO 2016. počinje 10. juna, a finale je zakazano za 10. jul. Titulu brani Španija. 

Golmani: Robert Almer (Austrija Beč), Hajnc Linder (Ajntraht), Ramazan Ozčan(Ingolštat). 

Odbrana: Aleksandar Dragović (Dinamo Kijev), Kristijan Fuhs (Lester), Đorđi Gariks (Darmštat), Martin Hintereger (Borusija Menhengladbah), Florijan Klajn(Štutgart), Sebastijan Prodl (Votford), Markus Sutner (Ingolštat), Kevin Vimer(Totenhem). 

Sredina: David Alaba (Bajern), Julijan Baumgartlinger (Majnc), Martin Harnik(Štutgart), Stefan Ilsanker (Lajpcig), Jakob Jančer (Lucern), Zlatko Junuzović(Verder), Valentino Lazaro (Salcburg), Marsel Šabiser (Lajpcig), Alesandro Šof(Šalke). 

Napad: Marko Arnautović (Stouk), Lukas Hinterser (Ingolštat), Rubin Okoti(Minhen 1860), Mark Janko (Bazel). 

Austrija će biti rival Srbiji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Portal Analitika