Odbojka

Boškan skratio spisak za Svjetsku ligu

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Slobodan Boškan, saopštio je danas spisak igrača koji će početi pripreme za nastup u Svjetskoj ligi.
Boškan skratio spisak za Svjetsku ligu
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora će prvog vikenda igrati u Meksiku (17-19.jun) sa reprezentacijama Meksika, Njemačke i Španije, a drugog vikenda u Tunisu (24-26.jun) sa selekcijama Tunisa, Meksika i Venecuele.

Prema propozicijama, tri prvoplasirane ekipe u generalnom plasmanu izboriće plasman na finalni turnir, uz domaćina Njemačku (Frankfurt 2-4.jul).

Boškan je pozvao 19 igrača.

Na spisku su: 

Tehničari - Simo Dabović (Tanurin, Liban), Rajko Strugar (Tur, Franuska) i Nikola Radonić (Borac, BiH)

Primači - Vojin Ćaćić (Samen Alhojaj, Iran), Božidar Ćuk (Olimpijakos, Grčka), Marko Bojić (Palembank, Indonezija), Balša Radunović (Alhilal, Saudijska Arabija), Marko Vukašinović (Orestijada, Grčka), Jovan Delić (Novi Pazar, Srbija) i Slobodan Bojić (TNK Kazhrom, Kazahstan)

Srednji blokeri - Gojko Ćuk (Šamon, Francuska), Ivan Ječmenica (Budvanska rivijera), Blažo Milić (Orestijada, Grčka) i Bojan Radović (Budućnost Capital Plaza)

Korektori - Miloš Ćulafić (Tuluz, Francuska), Aleksandar Minić (Vojvodina, Srbija) i Luka Babić (Budvanska Rivijera)

Libera - Nikola Lakčević (Budvanska rivijera) i Ljubomir Popović (Jedinstvo Bemaks)

Crnogorski odbojkaši okupiće se 18. maja (u 12 sati) u hotelu Aurel, a pripreme će biti odrađene u Podgorici i Budvi. Selekcija će otputovati za Meksiko 13.juna, odakle će produžiti za Tunis.

Selektoru Boškanu u radu će pomagati Vladimir Racković i kondicioni trener Ana Mučalica, doktor reprezentacije će biti Miroslav Kezunović, fizioterapeut Vladimir Dragojević, statističar Nemanja Zenović i tim menadžer Ivan Bošković.

MINA

Portal Analitika