Društvo

Sjutra prezentacija izabranog rješenja znaka nacionalnog brenda Crne Gore

Press konferencija na kojoj će biti prezentovano izabrano rješenje znaka nacionalnog brenda Crne Gore biće održana sjutra, u petak 13. maja 2016. godine, u velikoj Sali Ministarstva ekonomije, sa početkom u 12 sati.
Sjutra prezentacija izabranog rješenja znaka nacionalnog brenda Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Na prezentaciji će govoriti autor izabranog rješenja Vladimir Kovač koji će predstaviti samo rješenje i njegovu simboliku, kao i Generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača Jovo Rabrenović i načelnica Direkcije za razvoj nacionalnog brenda Marija Čvorović.

Podsjećamo, Ministarstvo ekonomije je raspisalo Konkurs za izbor idejno-grafičkog rješenja vizuelnog identiteta (žiga) nacionalnog brenda Crne Gore u decembru prošle godine. Na Konkurs, koji je bio otvoren od 31. decembra 2015. godine do 10. februara 2016. godine, pristigla su 23 elaborata. Radove je razmatrala i ocjenjivala sedmočlana komisija koju je imenovao ministar ekonomije. Rješenje pod šifrom SF92R6 imalo je najveći broj bodova i izabrano je za pobjedničko.

Osnovni razlog za brendiranje države Crne Gore je povećanje nivoa njene vidljivosti, kao i prepoznatljivosti kako u regionalnom tako i u globalnom okruženju. Upravo izbor logotipa predstavlja prvi korak u ovom procesu koji će simbolizirati Crnu Goru kao brend.

 

Portal Analitika