Društvo

NJIHOV OSMIJEH VRIJEDI VIŠE: Održan “Dan bez telefona i društvenih mreža” u Bijeloj

Završena je humanitarna akcija “Njihov osmijeh vrijedi više” u organizaciji SSEF, uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore. Ovo je najveća omladinska humanitarna akcija u Crnoj Gori, koja ima tradiciju dugu već 12 godina.
NJIHOV OSMIJEH VRIJEDI VIŠE: Održan “Dan bez telefona i društvenih mreža” u Bijeloj
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Više od 200 mladih ljudi stiglo je u subotu 11h u Bijelu, sa zadatkom da izmame što više iskrenih osmijeha štićenicima Dječijeg Doma Mladost. Druženje je osmišljeno kao “Dan bez telefona i društvenih mreža” u znak poštovanja pravih životnih vrijednosti i bunta prema pretjeranoj okrenutosti virtuelnoj stvarnosti, u odnosu na realnost.

Na početku događaja predivna slika - učenici, studenti, mališani iz Doma i učesnici programa napravili su “živi” lanac i metodom ruka-ruci prenosili i slagali poklone namijenjene svakom štićeniku Doma ponaosob, pored bine na sportskom terenu ispred Doma, sa koje je već tada zvanično otvoren program.

Pored 97 navedenih, stiglo je još preko 100 poklon paketa sa poslasticama, robom, igračkama, školskim priborom, hemijom i ostalim stvarima koje su u okviru najveće omladinske humanitarne akcije donirane od strane skoro svih osnovnih i srednjih škola i fakulteta državnog i privatnih univerziteta u Crnoj Gori, kao i firmi i pojedinaca koji su izrazili želju da učestvuju u ovom projektu.

Cjelodnevni program je vodila Bobana Dabović, a na samom početku prisutnima su se obratili idejni tvorac ove humanitarne akcije Snežana Ivanović i predstavnik Uprave Doma, koji su se zahvalili svima koji su dali doprinos najvećoj lijepoj priči u Crnoj Gori i poželjeli da ovaj događaj bude za primjer svima.

Uz igru, pjesmu i mnogo osmijeha učesnici programa ređali su se bojeći ovaj dan najljepšim tonovima. U programu su učestvovali Bane Nedović, Stefan Filipović, Anita Popović, Stevan Feddy, Ivan Čanović, mažoret klub “Lili”, KUD “Željezničar”, hor Druge osnovne škole u Budvi…

osmijeh1

Dan bez telefona i društvenih mreža bio je prava dječija fešta zahvaljujući brojnim animatorima i zabavljačima, od kojih su djeci posebnu pažnju privukli: Žarko Žabac, NVO “Maškare” i volonteri SŠ “Ivan Goran Kovačić”. Bilo je igrica, lomnjenja pinjata sa slatkišima i ostalih kreativnih aktivnosti.

Tradicionalno je odigrana i fudbalska utakmica u kojoj su snage odmjerili odabrani studenti sa ekipom iz Doma. Rezultat je bio 10:0 u korist mališana iz Bijele.

Specijalno iznenađenje za sve prisutne bilo je kada se na sceni pojavio Vlado Georgiev. Prisutni su uživali u nastupu i zajedno sa Vladom u glas pjevali hitove: Šta bi prijatelji moji, Iskreno, Hej ti, Reci da ili reci ne, Do svitanja, Anđele…

U toku cijelog programa svi učesnici dijelili su poklon pakete štićenicima Doma “Mladost”, a program je u 17:30 nakon uručenja 97. poklona završen tradicionalno, uz pjesmu i najveći vozić koji su napravili svi prisutni.

Portal Analitika