Protokol

Đukanović - Erjavec: Slovenija u Crnoj Gori ima ozbiljnog partnera

Slovenija u Crnoj Gori ima ozbiljnog partnera i prijatelja na Zapadnom Balkanu, poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Slovenije Karlom Erjavecom.
Đukanović - Erjavec: Slovenija u Crnoj Gori ima ozbiljnog partnera
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je, razgovarajući sa Erjavecom na Žabljaku, zahvalio Sloveniji na političkoj podršci evropskoj i evroatlantskoj integraciji Crne Gore, kao i ekspertskoj i razvojnoj pomoći koju pruža ne samo našoj zemlji, već regionu u cjelini.

"Slovenija u Crnoj Gori ima ozbiljnog partnera i prijatelja na Zapadnom Balkanu", rekao je Đukanović.

Erjavec je takođe istakao "da smo mi dvije prijateljske zemlje", koje imaju potencijale da postignu mnogo više u bilateralnoj saradnji.

On je čestitao Crnoj Gori skoro potpisivanje Pristupnog protokola sa NATO, i posebno potencirao značaj članstva u Alijansi za napredak u evropskoj integraciji.

Đukanović i Erjavec su obostrano izrazili zadovoljstvo zbog uspješne realizacije niza infrastrukturnih projekata u opštini Žabljak u okviru slovenačke razvojne pomoći, kroz sufinansiranje dvije vlade, uz dogovor da se taj vid saradnje nastavi i u neposrednom periodu.

Portal Analitika