Politika

Demos, SDP i URA čekaju odgovor premijera

Demos, Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA zatražili su od premijera Mila Đukanovića da objasni zašto nije poslao predlog za ministra poljoprivrede, kazao je lider Demosa, Miodrag Lekić, i poručio da te partije ostaju pri tome da se sjednica Skupštine održi.
Demos, SDP i URA čekaju odgovor premijera
Portal AnalitikaIzvor

Lekić je podsjetio da je bilo predviđeno da zasjedanje Skupštine počne u 15 sati i 30 minuta, ali je sjednica odgođena do daljnjeg jer Đukanović nije dostavio predlog za to mjesto u Vladi.

„Smatramo da je ovaj momenat veoma bitan, jer se dovodi u pitanje predviđena dinamika odlučivanja, koja je trebalo da se završi u sljedećih dva dana“, kazao je Lekić novinarima u parlamentu.

On je rekao da su poručili premijeru Milu Đukanoviću da se pismenim putem obrati zbog ovog zastoja. „Da objasni o čemu se radi, da preuzme odgovornost za posljedice koje mogu da se dogode"

"Tri opoziciona potpisnika Sporazuma ostaju pri tome da se Skupština održi. Mi smo spremni, i danas i sjutra, ali upozoravamo da se jasno sazna zašto je došlo do ovog zastoja i da se preuzme odgovornost", poručio je Lekić.

On je dodao da u Demosu, URI i SDP-u ne znaju u ovom trenutku da li se ruši Sporazum ili ne.

"Tražimo u ime crnogorske javnosti da jasno, precizno, pismeno odgovore o čemu se radi", kazao je Lekić.

On je naveo da im nije poznato da neki od predloženih ministara ne odgovara Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

"Mi smo predložili ozbiljne kandidate. Neka Đukanović dođe i obrazloži koga on osporava. On je dobio ozbiljn predlog, na bazi Sporazuma", kazao je Lekić.

On je poručio da, ukoliko Đukanović ne prihvati predloge, on ruši sporazum.

Upitan, do kad će čekati odgovor premijera, Lekić je kazao da su oni spremni da Skupština nastavi zasijedanje sjutra prijepodne.

Demos, URA i SDP su za ministra poljoprivrede predložili Milorad Vujović.

 

MINA

Portal Analitika